Crème brûlée cheesecake

door Soumia

Deze heerlijke cheesecake zal iedereen positief verbazen! De crème brûlée in een cheesecake vorm is een hemelse combinatie. Tik de gekarameliseerde bovenkant kapot en dring door tot de zachte pudding binnenkant!

INGREDIËNTEN

Voor de bodem:

  • 200g biscuitkoekjes
  • 100g gesmolten boter

Voor de cheesecake:

  • 580g roomkaas
  • 160g zure room
  • 150g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60ml slagroom, ongeklopt
  • 3 eieren

Voor de topping:

  • 6 à 8 theelepels suiker
  • Materiaal: crème brûlée brander (gasbrander)

BEREIDINGSWIJZE

Voor de bodem:

  • Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
  • Smelt de boter en meng deze met de koekjes samen.
  • Verdeel de koekjeskruimels en plaats ze aan de onderkant van de bakvorm (plaats bakpapier op de bodem van je vorm). Met je handen of een lepel duw je deze plat. Zet even opzij.

Voor de vulling:

  • In een grote kom plaats je de roomkaas, zure room, suiker en vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer.
  • Giet vervolgens de slagroom toe en blijf mixen totdat je een ietsjes steviger beslag krijgt.
  • Voeg vervolgens de ei één voor één toe en mix deze op een lage stand met je handmixer. Je kan hiervoor ook een garde gebruiken.
  • Meng alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Giet het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel. Ik heb een bakvorm van 24 cm gebruikt.
  • Het beslag is niet stevig, dit is helemaal oké!
  • Plaats de cheesecake in een voorverwarmde oven op 175° voor 45min ongeveer. De baktijd kan verschillen per oven.
  • Wanneer de cheesecake gebakken is, is deze nog NIET stevig.
  • Laat de cheesecake (in de bakvorm) voor 1 uur afkoelen op kamertemperatuur.
  • Dek de cheesecake af met een plastiek folie en plaats vervolgens de cheesecake in de koeling voor minimum 6u (haal de cheesecake NIET uit de bakvorm).
  • Ik raad je aan om ze een nachtje in de koeling te laten. Hoe langer in de koeling, hoe beter ze zullen smaken!

Voor de topping:

  • Haal de cheesecake uit de koeling en ga met behulp van een mes rond de cheesecake. Verwijder vervolgens de cheesecake uit de bakvorm (gebruik een bakvorm met kleppen aan de zijkant).
  • Verwijder voorzichtig het bakpapier van de bodem en plaats deze op een ruim bord.
  • Strooi een fijn laagje suiker over de hele oppervlakte (bovenkant) van de cheesecake. Wees zeker niet zuinig met de suiker. Verspreid de suiker met behulp met een lepel gelijk zodat je egaal laagje verkrijgt.
  • Smelt de suiker met behulp van de gasbrander. De suiker moet smelten en carameliseren, maar mag niet verbranden! De bovenste laag zal binnen 5min hard en crunchy worden.
  • Door de warmte van de gasbrander kan het zijn dat de cheesecake een beetje kan smelten. Plaats de cheesecake even terug in de koeling voordat je het gaat serveren en in stukken zal snijden.
  • Geniet!

You may also like

Laat een reactie achter