Crêpe kippakketjes

door Soumia

INGREDIËNTEN 

Voor de crêpes:

  • 250g bloem
  • 2 eieren
  • 500ml melk
  • snufje zout

Voor de kipvulling:

  • 240g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • halve courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 100g champignons, fijngesneden
  • 1 theelepel kurkuma
  • halve theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kipkruiden
  • halve theelepel chili poeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel sambal
  • 2 kaasblokjes (la vache qui rit)
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 zakje geraspte mozarella

Voor het bloempapje:

  • 2 eetlepels bloem
  • 1,5 eetlepel water

BEREIDINGSWIJZE

Voor de crêpes:

  • Zeef de bloem in een kom en voeg hier een snufje zout aan toe.
  • Breek de eieren en voeg ze toe aan de bloem.
  • Giet de helft van de melk erbij en mix dit goed door, totdat je geen klontjes meer ziet in je beslag.
  • Voeg de resterende melk toe en mix alles goed tot een glad beslag.
  • Verhit vervolgens een koekenpan op een middelhoog vuurtje en besmeer de pan met een beetje boter.
  • Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te schenken. Beweeg de pan in een ronde beweging zodat het beslag gelijkmatig over de bodem van de pan wordt verdeeld.
  • Als de pannenkoek los komt en de randjes beetje gebakken zijn, is het tijd om de pannenkoek om te draaien. Dit duurt ongeveer 1 minuut.
  • Draai de pannenkoek om met behulp van een spatel. Bak dan de andere kant van de pannenkoek totdat deze mooi gebakken is.
  • Werk zo het hele beslag af.
  • Zet ze even opzij.

Voor de kipvulling:

  • Verhit een ruime pan met olijf-of zonnebloemolie.
  • Voeg de ui en  knoflook toe. Meng alles mooi samen en laat alles even bakken totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg vervolgens de resterende groenten.  Meng alles goed samen en laat het voor een 5-tal minuten bakken.
  • Voeg de blokjes kip hieraan toe en bak deze gaar voor een aantal min.
  • Vervolgens voeg je alle kruiden toe en meng alles mooi samen. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de kaasblokjes toe en meng alles goed totdat ze gesmolten zijn.
  • Werk het af met de fijngehakte koriander/peterselie en meng het weer samen.
  • Plaats de vulling vervolgens op een bord/kom en zet even opzij.

Voor de pakketjes (zie stappenfoto’s onderaan):

  • Plaats 1 crêpe op je werkblad.
  • Plaats 1 à 2 eetlepels van de kipvulling in het midden van je crêpe.
  • Voeg bovenop de kipvulling een beetje geraspte mozarella kaas.
  • Vouw de bovenkant van de crêpe naar binnen toe en smeer deze in met het bloempapje.
  • Vouw vervolgens de onderkant van de crêpe naar boven toe en smeer deze ook in het met bloempapje zodat alles mooi dicht blijft.
  • Vervolgens vouw je de zijkanten naar binnen toe zodat je een pakketje kan vormen. Zet het pakketje met de onderkant naar beneden op je bord en werk zo de rest af.
  • Verhit vervolgens een ruime pan met een beetje zonnebloemolie.
  • Bak hierin de pakketjes totdat ze mooi goudbruin worden langs beiden kanten. Dit duurt ongeveer 3min voor elke zijde.
  • Serveer en geniet!

STAPPENFOTO’S

You may also like

8 reacties

Nadia 12 mei 2020 - 16:00

Hallo Soumia

Kan ik ook een andere geraspte kaas gebruiken? Vind mozzarella namelijk niet lekker

Reply
Soumia 12 mei 2020 - 16:01

Hi Nadia,

Dat kan zeker!

Liefs,
Sou

Reply
Firdaouss 12 mei 2020 - 17:22

Hi Soumia,
Hoeveel pakketjes komen er uit?

Reply
Ikram 14 mei 2020 - 15:01

Salam 3alaikom, hoeveel pakketjes krijg ik hieruit?

Reply
Youssra 15 mei 2020 - 16:43

Hoi soumia!

Hoeveel pakketjes komen hier ongeveer uit?

Reply
Souhaila 18 mei 2020 - 15:13

Hi Soumia,

Vraagje hoe heb je de bloempapje gemaakt? Ik neem aan met meel en water? maar hoeveel meel en hoeveel water? Verder lees ik nergens wat je met de la vache qui rit doet. Wanneer voeg je dit toe?

Reply
Soumia 18 mei 2020 - 15:33

Hi Souhaila,

Ik zie dat dit inderdaad ontbreekt, bedankt voor het door te geven!

Ik heb het zonet aangepast in het recept. Het bloempapje is 2 eetlepels bloem en 1,5 eetlepel water samen mixen met een garde totdat je geen klontjes meer hebt. Als het te dik zou zijn kan je nog altijd extra water toevoegen.

Reply
Souhaila 18 mei 2020 - 15:40

Thank you voor de snelle reactive wauw ! 🙂 Ik ben het recept namelijk nu aan het maken.

Reply

Laat een reactie achter