Diner – January 25, 2023

Crêpe kippakketjes

Crêpe kippakketjes

Crêpe kippakketjes

Ingrediënten
  

Voor de crêpes:

  • 250 g bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • snufje zout

Voor de kipvulling:

  • 240 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • halve courgette in kleine blokjes gesneden
  • 100 g champignons fijngesneden
  • 1 theelepel kurkuma
  • halve theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kipkruiden
  • halve theelepel chili poeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel sambal
  • 2 kaasblokjes la vache qui rit
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 zakje geraspte mozarella
  • Voor het bloempapje:
  • 2 eetlepels bloem
  • 1,5 eetlepel water

Instructies
 

Voor de crêpes:

  • Zeef de bloem in een kom en voeg hier een snufje zout aan toe.
  • Breek de eieren en voeg ze toe aan de bloem.
  • Giet de helft van de melk erbij en mix dit goed door, totdat je geen klontjes meer ziet in je beslag.
  • Voeg de resterende melk toe en mix alles goed tot een glad beslag.
  • Verhit vervolgens een koekenpan op een middelhoog vuurtje en besmeer de pan met een beetje boter.
  • Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te schenken. Beweeg de pan in een ronde beweging zodat het beslag gelijkmatig over de bodem van de pan wordt verdeeld.
  • Als de pannenkoek los komt en de randjes beetje gebakken zijn, is het tijd om de pannenkoek om te draaien. Dit duurt ongeveer 1 minuut.
  • Draai de pannenkoek om met behulp van een spatel. Bak dan de andere kant van de pannenkoek totdat deze mooi gebakken is.
  • Werk zo het hele beslag af.
  • Zet ze even opzij.

Voor de kipvulling:

  • Verhit een ruime pan met olijf-of zonnebloemolie.
  • Voeg de ui en knoflook toe. Meng alles mooi samen en laat alles even bakken totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg vervolgens de resterende groenten. Meng alles goed samen en laat het voor een 5-tal minuten bakken.
  • Voeg de blokjes kip hieraan toe en bak deze gaar voor een aantal min.
  • Vervolgens voeg je alle kruiden toe en meng alles mooi samen. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de kaasblokjes toe en meng alles goed totdat ze gesmolten zijn.
  • Werk het af met de fijngehakte koriander/peterselie en meng het weer samen.
  • Plaats de vulling vervolgens op een bord/kom en zet even opzij.

Voor de pakketjes (zie stappenfoto’s onderaan):

  • Plaats 1 crêpe op je werkblad.
  • Plaats 1 à 2 eetlepels van de kipvulling in het midden van je crêpe.
  • Voeg bovenop de kipvulling een beetje geraspte mozarella kaas.
  • Vouw de bovenkant van de crêpe naar binnen toe en smeer deze in met het bloempapje.
  • Vouw vervolgens de onderkant van de crêpe naar boven toe en smeer deze ook in het met bloempapje zodat alles mooi dicht blijft.
  • Vervolgens vouw je de zijkanten naar binnen toe zodat je een pakketje kan vormen. Zet het pakketje met de onderkant naar beneden op je bord en werk zo de rest af.
  • Verhit vervolgens een ruime pan met een beetje zonnebloemolie.
  • Bak hierin de pakketjes totdat ze mooi goudbruin worden langs beiden kanten. Dit duurt ongeveer 3min voor elke zijde.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept