INGREDIËNTEN
Voor de crêpes:
- 250g bloem
- 2 eieren
- 500ml melk
- snufje zout
Voor de kipvulling:
- 240g kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, fijngesneden
- halve courgette, in kleine blokjes gesneden
- 100g champignons, fijngesneden
- 1 theelepel kurkuma
- halve theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kipkruiden
- halve theelepel chili poeder
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel sambal
- 2 kaasblokjes (la vache qui rit)
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 zakje geraspte mozarella
Voor het bloempapje:
- 2 eetlepels bloem
- 1,5 eetlepel water
BEREIDINGSWIJZE
Voor de crêpes:
- Zeef de bloem in een kom en voeg hier een snufje zout aan toe.
- Breek de eieren en voeg ze toe aan de bloem.
- Giet de helft van de melk erbij en mix dit goed door, totdat je geen klontjes meer ziet in je beslag.
- Voeg de resterende melk toe en mix alles goed tot een glad beslag.
- Verhit vervolgens een koekenpan op een middelhoog vuurtje en besmeer de pan met een beetje boter.
- Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te schenken. Beweeg de pan in een ronde beweging zodat het beslag gelijkmatig over de bodem van de pan wordt verdeeld.
- Als de pannenkoek los komt en de randjes beetje gebakken zijn, is het tijd om de pannenkoek om te draaien. Dit duurt ongeveer 1 minuut.
- Draai de pannenkoek om met behulp van een spatel. Bak dan de andere kant van de pannenkoek totdat deze mooi gebakken is.
- Werk zo het hele beslag af.
- Zet ze even opzij.
Voor de kipvulling:
- Verhit een ruime pan met olijf-of zonnebloemolie.
- Voeg de ui en knoflook toe. Meng alles mooi samen en laat alles even bakken totdat de ui glazig wordt.
- Voeg vervolgens de resterende groenten. Meng alles goed samen en laat het voor een 5-tal minuten bakken.
- Voeg de blokjes kip hieraan toe en bak deze gaar voor een aantal min.
- Vervolgens voeg je alle kruiden toe en meng alles mooi samen. Breng het op smaak met zout en peper.
- Voeg daarna de kaasblokjes toe en meng alles goed totdat ze gesmolten zijn.
- Werk het af met de fijngehakte koriander/peterselie en meng het weer samen.
- Plaats de vulling vervolgens op een bord/kom en zet even opzij.
Voor de pakketjes (zie stappenfoto’s onderaan):
- Plaats 1 crêpe op je werkblad.
- Plaats 1 à 2 eetlepels van de kipvulling in het midden van je crêpe.
- Voeg bovenop de kipvulling een beetje geraspte mozarella kaas.
- Vouw de bovenkant van de crêpe naar binnen toe en smeer deze in met het bloempapje.
- Vouw vervolgens de onderkant van de crêpe naar boven toe en smeer deze ook in het met bloempapje zodat alles mooi dicht blijft.
- Vervolgens vouw je de zijkanten naar binnen toe zodat je een pakketje kan vormen. Zet het pakketje met de onderkant naar beneden op je bord en werk zo de rest af.
- Verhit vervolgens een ruime pan met een beetje zonnebloemolie.
- Bak hierin de pakketjes totdat ze mooi goudbruin worden langs beiden kanten. Dit duurt ongeveer 3min voor elke zijde.
- Serveer en geniet!
STAPPENFOTO’S
10 reacties
Hallo Soumia
Kan ik ook een andere geraspte kaas gebruiken? Vind mozzarella namelijk niet lekker
Hi Nadia,
Dat kan zeker!
Liefs,
Sou
Hi Soumia,
Hoeveel pakketjes komen er uit?
Salam 3alaikom, hoeveel pakketjes krijg ik hieruit?
Hoi soumia!
Hoeveel pakketjes komen hier ongeveer uit?
Hi Soumia,
Vraagje hoe heb je de bloempapje gemaakt? Ik neem aan met meel en water? maar hoeveel meel en hoeveel water? Verder lees ik nergens wat je met de la vache qui rit doet. Wanneer voeg je dit toe?
Hi Souhaila,
Ik zie dat dit inderdaad ontbreekt, bedankt voor het door te geven!
Ik heb het zonet aangepast in het recept. Het bloempapje is 2 eetlepels bloem en 1,5 eetlepel water samen mixen met een garde totdat je geen klontjes meer hebt. Als het te dik zou zijn kan je nog altijd extra water toevoegen.
Thank you voor de snelle reactive wauw ! 🙂 Ik ben het recept namelijk nu aan het maken.
Hallo
Heb dit gisteren gemaakt heel lekker heb er 9 kunnen maken ,had niet meer crêpes 🙂
Hi Erwin,
Aaah super! Ik ben blij dat het gesmaakt heeft 🙂
Liefs,
Soumia