Dadel kokos cheesecake

door Soumia

Hello…… it’s me. I was wooondering if after all these days you’d like this reeecipe ~ dAdele🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Want check deze heerlijke dadel kokos cheesecake met de super lekkere dadels van @nakheelalalya . Zij hebben een waanzinnig uitgebreid assortiment aan dadels in alle soorten, maten en smaken🤤. Alles 100% natuurlijk! Dat allemaal voor betaalbare mooie prijzen.

Deze dadel kokos cheesecake moet je gewoon eens proberen! Bestel je ingrediënten via www.nakheelalya.nl en ga gelijk aan de slag! Wacht er niet te lang mee.. niet morgen, van het weekend of volgende week maar het liefst al dadel-ijk!

INGREDIËNTEN (voor 6 personen)

Voor de bodem:

  • 100g zachte dadels
  • 100g walnoten
  • 75g geraspte kokos
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels dadelsiroop

Voor de vulling:

  • 350g roomkaas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels honing

Voor de topping:

  • dadelsiroop (hoeveelheid naar keuze)
  • chocolade dadels
  • dadel kokos truffels

Alle ingrediënten van de dadels (alle soorten), dadelsiroop en truffels zijn te verkrijgen op www.nakheelalya.nl

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven alvast voor op 175°.

Voor de bodem:

  • Snijd de zachte dadels in grote stukken en plaats ze in een keukenmachine.
  • Voeg hieraan de walnoten toe en hak alles mooi samen met behulp van een keukenmachine.
  • Plaats deze mix in een ruime kom en voeg hieraan de geraspte kokos, de honing en de dadelsiroop toe. Meng alles mooi samen met behulp van een lepel of spatel.
  • Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Vet de zijkanten van de bodem in met een beetje boter en daarboven bloem. De boter zorgt ervoor dat de bloem goed zal plakken aan de zijkanten van de bakvorm. Schud de resterende bloem van de bakvorm.
  • Plaats op de bodem de dadel/walnoten/kokosmix die je zonet hebt klaargemaakt. Verdeel deze met behulp van een lepel of je handen over de bodem. Zorg dat je een gelijke laag verkrijgt. Zet daarna even opzij.

Voor de vulling:

  • Plaats alle ingrediënten van de vulling in een ruime kom en mix deze samen met behulp van een handmixer of een garde. Zorg dat je roomkaas zacht is, dit maakt het gemakkelijk om alles mooi te mixen.
  • De vulling kan vloeibaar zijn of juist niet, dit is afhankelijk van de grootte van je eieren. Beiden texturen zijn oké aangezien de cheesecake straks gebakken zal worden in de oven!
  • Giet de vulling in de bakvorm en plaats deze in de oven voor 45min (boven-en onderwarmte) op 175°.

Voor de afwerking en topping:

  • Verwijder de bakvorm uit de oven en laat de cake even afkoelen voor 20min.
  • Ga vervolgens met een mes langs de randen van de bakvorm en verwijder de cake voorzichtig uit de bakvorm. Haal het laagje bakpapier van de bodem weg en plaats je cake op een serveerbord.
  • Werk de cake af met een laagje dadelsiroop en decoreer naar wens met de chocolade dadels en truffels. Strooi er nog wat geraspte kokos overheen en je cheesecake is klaar!
  • Om optimaal te kunnen genieten van deze cheesecake, serveer je deze het beste koud! Plaats daarom de cheesecake voor minimum 3 uurtjes in de koelkast. Hoe langer in de koelkast, hoe beter het zal smaken!
  • Serveer en geniet!

STAPPENFOTO’S

 

You may also like

2 reacties

HisQueen 25 augustus 2020 - 12:57

Ziet er heerlijk uit, zoals altijd♡
Waarmee zou ik de chocolade dadels en de truffels kunnen vervangen voor bovenop?

Reply
Soumia 16 september 2020 - 11:01

Hii,

Oh je kan deze vervangen met rafaello of chocolade balletjes. Je kan ook het afwerken met nootjes! Past allemaal heerlijk bij deze cheesecake!

Liefs,
Soumia

Reply

Laat een reactie achter