0

Winkelwagen

Diner – January 25, 2023

Dadel kokos cheesecake

Dadel kokos cheesecake

Hello…… it’s me. I was wooondering if after all these days you’d like this reeecipe ~ dAdele🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Want check deze heerlijke dadel kokos cheesecake met de super lekkere dadels van @nakheelalalya . Zij hebben een waanzinnig uitgebreid assortiment aan dadels in alle soorten, maten en smaken🤤. Alles 100% natuurlijk! Dat allemaal voor betaalbare mooie prijzen.

Dadel kokos cheesecake

Ingrediënten
  

Voor de bodem:

  • 100 g zachte dadels
  • 100 g walnoten
  • 75 g geraspte kokos
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels dadelsiroop

Voor de vulling:

  • 350 g roomkaas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • Voor de topping:
  • dadelsiroop hoeveelheid naar keuze
  • chocolade dadels
  • dadel kokos truffels
  • Alle ingrediënten van de dadels alle soorten, dadelsiroop en truffels zijn te verkrijgen op www.nakheelalya.nl

Instructies
 

  • Verwarm de oven alvast voor op 175°.

Voor de bodem:

  • Snijd de zachte dadels in grote stukken en plaats ze in een keukenmachine.
  • Voeg hieraan de walnoten toe en hak alles mooi samen met behulp van een keukenmachine.
  • Plaats deze mix in een ruime kom en voeg hieraan de geraspte kokos, de honing en de dadelsiroop toe. Meng alles mooi samen met behulp van een lepel of spatel.
  • Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Vet de zijkanten van de bodem in met een beetje boter en daarboven bloem. De boter zorgt ervoor dat de bloem goed zal plakken aan de zijkanten van de bakvorm. Schud de resterende bloem van de bakvorm.
  • Plaats op de bodem de dadel/walnoten/kokosmix die je zonet hebt klaargemaakt. Verdeel deze met behulp van een lepel of je handen over de bodem. Zorg dat je een gelijke laag verkrijgt. Zet daarna even opzij.

Voor de vulling:

  • Plaats alle ingrediënten van de vulling in een ruime kom en mix deze samen met behulp van een handmixer of een garde. Zorg dat je roomkaas zacht is, dit maakt het gemakkelijk om alles mooi te mixen.
  • De vulling kan vloeibaar zijn of juist niet, dit is afhankelijk van de grootte van je eieren. Beiden texturen zijn oké aangezien de cheesecake straks gebakken zal worden in de oven!
  • Giet de vulling in de bakvorm en plaats deze in de oven voor 45min (boven-en onderwarmte) op 175°.

Voor de afwerking en topping:

  • Verwijder de bakvorm uit de oven en laat de cake even afkoelen voor 20min.
  • Ga vervolgens met een mes langs de randen van de bakvorm en verwijder de cake voorzichtig uit de bakvorm. Haal het laagje bakpapier van de bodem weg en plaats je cake op een serveerbord.
  • Werk de cake af met een laagje dadelsiroop en decoreer naar wens met de chocolade dadels en truffels. Strooi er nog wat geraspte kokos overheen en je cheesecake is klaar!
  • Om optimaal te kunnen genieten van deze cheesecake, serveer je deze het beste koud! Plaats daarom de cheesecake voor minimum 3 uurtjes in de koelkast. Hoe langer in de koelkast, hoe beter het zal smaken!
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

[mailpoet_form id=”4″]

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een antwoord achter

Rating recept