Dadel walnotencake

door Soumia

Veel mensen zeggen dat ik een bakverslaving heb.. Ik snap echt niet waar ze het oven hebben🤔🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Check deze walnoten dadelcake beauty eens😍. Lekker zacht van binnen🤤 en vanwege de kou heb ik deze heerlijke cake een roomdekentje gegeven😋🤗
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Binnen een paar stappen heb je het beslag al klaar en kun je deze prachtige cake uit de oven toveren🧙🏻‍♂️. Ideaal voor een cake walNootgeval⚠️😋

INGREDIËNTEN

Voor de cake:

  • 150g suiker
  • 60g boter
  • 1 ei
  • 180g dadels, ontpit
  • 200ml water
  • 250g bloem
  • 50ml melk
  • 60g walnoten, grofgehakt
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker

Voor de topping:

  • 125g mascarpone
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker

BEREIDINGSWIJZE

Voor de cake:

  • Verwarm de oven alvast voor op 180°.
  • Plaats de bakpapier op de bodem van een ronde bakvorm (20cm) en vet de zijkanten van de bakvorm in met een beetje boter en bloem zodat de cake zeker niet blijft plakken (tip!).
  • Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Giet er de hete water bij (200ml) en laat ze even weken voor 15min.
  • Mix ondertussen met behulp van een handmixer de boter samen met de suiker, vanillesuiker en ei in een ruime kom totdat het een romige massa wordt.
  • Voeg vervolgens de dadels toe samen met de water in de kom. Mix weer alles kort samen met de handmixer.
  • Voeg de bloem beetje bij beetje toe en mix het weer kort samen. Doe dit totdat de bloem helemaal is opgenomen.
  • Voeg daarna de bakpoeder toe
  • Giet vervolgens de melk hieraan toe en meng alles goed samen.
  • Als laatste voeg je de grof gehakte walnoten toe aan het beslag. Meng deze kort samen met een spatel.
  • Giet het beslag erna in de bakvorm. Plaats het in een voorverwarmde oven op 180° voor 55min of totdat het gaar en mooi goudbruin wordt. De gaarheid kan je testen met behulp van een satéprikker. Prik deze in de cake, komt de satéprikker er droog uit dan is de cake gaar.
  • Als je merkt dat de cake sneller goudbruin wordt, bedek de bovenkant dan met aluminiumfolie.
  • Wanneer de cake gaar is, laat deze dan afkoelen voor 20min in de bakvorm. Ga nadat de cake afgekoeld is voorzichtig met een mes langs de cake en verwijder deze van de bakvorm.

Voor de topping:

  • Zorg dat je de mascarpone een aantal uur op voorhand uit de koeling haalt zodat het op kamertemperatuur is en lekker zacht is. Dit maakt het straks gemakkelijker om te mixen.
  • Plaats de mascarpone in een kom en voeg hieraan de suiker en vanille extract of vanillesuiker aan toe.
  • Mix het kort samen met een garde.

Afwerking:

  • Plaats de afgekoelde cake op een serveerbord.
  • Verspreid de topping over de hele bovenkant van de cake.
  • Decoreer de cake met gehakte walnoten en stukjes dadel.
  • Serveer met een kopje thee of koffie en geniet!

You may also like

6 reacties

Anoniem 11 december 2019 - 15:11

Hoi

Moet ik het ei met de boter en suiker mixen, want ik kan het niet terug lezen. Kan ik ook dadelpasta gebruiken ivp normale dadels ?

Groetjes

Reply
Soumia 18 december 2019 - 11:45

Hi,

Sorry voor de onduidelijkheid in het recept, heb het gelijk aangepast! Je dient het inderdaad met de boter en suiker te mixen

Liefs,

Soumia

Reply
Noa 13 december 2019 - 14:45

Salaam Soumia

Kan ik ook dadelpasta gebruiken ivp ontpitte dadels?

Groetjes Noa

Reply
Soumia 18 december 2019 - 11:45

Wa alaykoum salam Noa,

Dit kan zeker!

Liefs,

Soumia

Reply
Rem 5 maart 2020 - 10:27

Hoi Soumia. Bedankt voor het delen. Als ik deze taart 2 dagen van tevoren maak hoe kan ik deze dan het beste bewaren? Koelkast of erbuiten?

Reply
Soumia 9 maart 2020 - 11:17

Hi Rem,

Ik zou deze erbuiten bewaren aangezien de frosting anders te hard zal worden als je het in de koelkast zou doen.
Dek het goed af en bewaar het ergens droog op kamertemperatuur.

Liefs,
Sou

Reply

Laat een reactie achter