Alle deegwaren
Deegwaren zorgen in veel culturen voor veelzijdigheid tijdens een maaltijd.
Welkom bij Keuken van Sou. Hier vind je de lekkerste deeggerechten, die voor iedereen haalbare kaart zijn. Of je nu ervaren bent of niet, er zit altijd iets voor je tussen!
Deegwaren voor de thuiskok van elk niveau
In deze categorie vind je veelzijdige recepten, waarvan je het water in de mond loopt. Dit zijn drie van de toppers:
- Kip Tikka Pizza, voor een hartige crunchy bite.
- Gefrituurde msemen, ook wel Rghaif genoemd, met een krokant jasje en zachte binnenkant. Jum!
- Kardemombroodjes, die op professionele wijze ineen zijn gevlochten!
Deegwaren met een Marokkaanse twist
In de Marokkaanse keuken zijn er bijzondere deegwaren die perfect passen bij traditionele gerechten. Denk eens aan msemmen, die Soumia op fantastisch authentieke wijze bereidt. Het wordt vaak geserveerd met honing of boter, loopt het water je al in de mond? Ook is baghrir, een zachte, luchtige pannenkoek met gaatjes, een klassiek deeggerecht.
Italian-like zomerdagen
De zomer is de perfecte tijd om te genieten van smaakvolle deegwaren, die je doen denken aan de zomerdagen in Italië. Combineer een verfrissende salade met een verse pizza of maak een heerlijke spaghetti voor de hele familie. Soumia’s zomerse deegwaren recepten brengen de smaak van Italië naar jou, waar je ook bent.
Van pasta tot couscous
Deeggerechten gaan zoveel verder dan Italiaanse pasta’s, waar we in Nederland al gauw aan denken. In de Oosterse keuken wordt couscous, gemaakt van gemalen tarwe, vaak gecombineerd met smaakvolle stoofschotels of lekkere groenten. Ras el hanout couscous is een voorbeeld van zo’n recept, waarbij komijn, koriander en kaneel de smakentafel betreden.
Voor ieder wat wils
Deegwaren zijn veelzijdig en passen bij elke gelegenheid en maaltijd. Ga je doordeweeks voor snel en lekker, dan is deze categorie er voor jou. Wil jij een speciale maaltijd organiseren voor dat familiefeest op zondag? No problemo, we zijn er voor je.
Veelgestelde vragen over deegwaren
Deeghaken zijn speciale opzetstukken voor op je mixer. Ze worden gebruikt om je deeg te kneden, zodat je de gluten activeren voor een soepel en elastisch resultaat.
Deeg is een mengsel van bloem, water en gist. Het is de basis voor veel bakproducten, zoals gebak, pizza en brood.
Witte deegwaren zijn pasta’s of andere deeggerechten, die zijn gemaakt van geraffineerd wit meel. Denk aan witte spaghetti, macaroni en witte lasagnebladen. De zemelen en kiemen zijn verwijderd, waardoor ze minder vezels en voedingsstoffen bevatten.