Eclair Cake

door Soumia

Dit recept voor eclair taart wordt mijn nieuwe favoriet, go-to recept hoor! Het is snel, het is makkelijk te maken en het smaakt geweldig! En het beste van alles, je hoeft niet eens te bakken! Het smaakt net als een chocolade eclair (en wie houdt er niet van chocolade eclairs !?), maar in de vorm van een taart. En het heeft prachtige, romige en heerlijke lagen. Mmmmm … Ben je al aan het kwijlen? I sure am!

Ik herinner me toen ik een kind was, elke keer als ik ziek werd, zou mijn vader Allahie rahmou me een eclair kopen zodat ik me wat beter voelde. Het was niet erg vaak, maar toen hij dat deed, werd ik zo blij! Mijn broer deed dan ook alsof hij ziek was zodat hij ook een eclair kon krijgen haha
Dit recept is perfect als je een ​​dessert wil meenemen naar een gelegenheid zoals een feestje of barbecue. Gemakkelijk om mee te nemen, en je zult super veel complimenten krijgen!

Wat heb je nodig?
Vulling:

  • 250ml opgeklopte slagroom
  • 1 pakje vanillepudding
  • 750ml melk
  • 2 pakjes biscuitkoekjes

Topping:

  • 200g gesmolten chocolade

Klop de slagroom voor ongeveer 4 minuten op middelhoge snelheid totdat je stijve pieken slagroom krijgt .

Nadat je de instantpudding met de melk hebt gekookt (zoals op de verpakking vermeld wordt), laat je het helemaal afkoelen. Wanneer de pudding afgekoeld is, voeg je er de slagroom aan toe en meng je het allemaal samen.


Bedek de bodem van een ovenschotel met een laagje biscuitkoekjes. Breek indien nodig de biscuitkoekjes in de helft om de legen plekken bij te vullen.


Giet de helft van het pudding/slagroom mengsel op de laag van biscuitkoekjes.
Verdeel het gelijkmatig met een spatel over heel de laag biscuitkoekjes.

Herhaal door het toevoegen van een andere laag van biscuitkoekjes.

En nog eens de rest van de pudding/slagroom mengsel.


En tenslotte nog een laatste laag biscuitkoekjes.

Vervolgens smelt je de chocolade au bain marie of in de microgolfoven totdat het volledig gesmolten is. Giet de gesmolten chocolade over de hele biscuitkoekjes totdat het geheel bedekt is met de chocolade.

Ik moest de schotel een beetje draaien om ervoor te zorgen dat alle hoeken volledig bedekt waren met de gesmolten chocolade, maar het verspreid vrij goed op zijn eigen.

Plaats het voor een nachtje in de koelkast zodat de biscuitkoekjes zacht worden.

Man man, wat is het toch HEERLIJK de volgende dag!
Het smaakt net als een chocolade eclair, maar in een taartvorm! En het is veel gemakkelijker om te maken dan een echte eclair!
Kijk maar naar die heerlijke, romige lagen !!!

Wie wilt nog meer van deze simpele desserts zien op de blog? Plaats dan zeker een reactie onder deze blogpost!

Eet smakelijk sweet foodies! <3

You may also like

6 reacties

Verstocken 17 maart 2018 - 19:43

Heb de eclairecake gemaakt maar de chocholadelaag was beenhard

Reply
Soumia 17 maart 2018 - 21:38

Oei wat jammer! Mag ik vragen wat voor chocolade je gebruikt hebt?

Reply
Mitra 6 mei 2018 - 13:55

Hey Sou,
Welke chocolade heb jij gebruikt voor op de bovenste laag?
Tip: maak fotos van de producten en ingredieten die je gebruikt! Zo voorkom je ook vragen wat of welke product je hebt gebruikt en dit is ook handiger voor de volgers.
I am a big fann off you ❤!
Groetjes, xxxx

Reply
Soumia 6 mei 2018 - 18:57

Hey Mitra,

Ik gebruik de chocolade van het merk “Jaques”, dit is een chocolade die je speciaal voor fondant gebruikt. Maar je kan elke chocolade gebruiken die je maar wenst.

Ooh bedankt voor de leuke tip! Misschien is het ook leuk dat ik een apart berichtje plaats met alle producten die ik gebruik voor mijn recepten. Lijkt mij super handig, dank je wel!

Super lief, dank je wel voor jouw leuke reacties.

Liefs,

Soumia

Reply
lola 22 juli 2018 - 12:11

kan dit ook met kant en
klare banketbakkersroom?

Reply
Soumia 22 juli 2018 - 12:53

Hi Lola,

Jaa dit kan zeker!

Reply

Laat een reactie achter