Lunch – 24 september 2018
Eiersalade
Eiersalade
Eiersalade vind je vooral in kant en klare plastic doosjes. Je weet wel, die salade die vaak meer mayonaise kent dan iets anders. Waarom zou je niet gewoon eens een doosje eieren kopen en die salade zelf maken? Met dit recept maak je een super snel, simpel en lekker eiersalade!
Deze salade is een perfecte combinatie van romigheid en smaak. Met zijn zijdezachte textuur en heerlijke smaak is het een verrukkelijke optie voor elk moment van de dag. Perfect om te serveren als broodbeleg of als bijgerecht.
De meest simpele eiersalade
Ingrediënten
- 8 eieren
- 1 rode ui
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel dijon mosterd
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel cayennepeper optioneel
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel citroensap
- verse peterselie en koriander fijngehakt
Instructies
- Breng een kookpot met water aan de kook.
- Kook hierin de eieren hard. Reken een kooktijd van 8 à 9 minuten. Koel de eitjes onder koud stromend water.
- Pel de hardgekookte eieren en plaats ze in een kom.
- Snijd of stamp ze grof in kleine stukjes.
- Pel de rode ui en hak deze fijn in kleine stukjes. Voeg het toe aan de eieren.
- Voeg de mayonaise en dijon mosterd toe en meng ze onder de eieren.
- Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
- Vervolgens voeg je de zonnebloemolie en citroensap toe. Meng het geheel mooi samen.
- Serveer de eiersalade met toast/bagel/broodjes en geniet!!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!