Ingrediënten:
- 6 eieren
- 1 theeglas olie (15cl)
- 300g fijne suiker
- 200g amandelen (gehakt)
- 200g rozijnen
- 100g sesamzaadjes
- 2 zakjes bakpoeder
- 1kg bloem
Decoratie:
- 1 eiwit
- 1 klein koffielepeltje oploskoffie
Tijd om aan deze heerlijke koekjes te beginnen!
Doe in een schaal de eieren, olie, suiker, gehakte amandelen, rozijnen, sesamzaad en bakpoeder. Meng alles goed door elkaar.
Dan ga je lepel voor lepel het bloem toevoegen terwijl je met je vingers door het mengsel roert. Zorg ervoor dat je dit krachtig doet om een stevig deeg te krijgen.
Daarna ga je het deeg in grote ballen verdelen. Rol de ballen tot dikke staven en leg ze op een ingevet bakblik. Bestrijk aan de buitenkant het eiwit vermengd met de oploskoffie over de staven en laat ze ongeveer 15min bakken op 200°.
Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Snijd de staven daarna in schuine stukjes met een dikte van ongeveer 0,6cm. Zet ze daarna voor een tweede keer in de oven zodat de binnenkant ook gaar wordt en bak ze ongeveer nog eens 15min. Bak ze aan beiden zijden goudkleurig!
Bewaar de fakkas in een luchtdichte doos om ze zo mooi en knapperig te houden. 🙂
Deze koekjes vallen zeer goed in de smaak. Heerlijk voor Suikerfeest of voor als je mensen over de vloer krijgt!