Ferrero rocher cake

door Soumia

Deze Ferrero Rocher taart in 2 woorden: Chocolate Overload! Een basis van hazelnootcake, een Nutella vulling en zo’n heerlijke cruncy bite! Kortom een smaaksensatie na elke hap!

INGREDIËNTEN

Voor de cake:

  • 6 eieren
  • 100g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150g gemalen hazelnoten
  • 55g bloem (4 volle eetlepels ongeveer)
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout

Voor de chocolade frosting:

  • 260g zachte boter
  • 200g nutella
  • 170g donkere of melkchocolade

Voor de siroop:

  • 100g suiker
  • 120ml water

Voor de vulling en decoratie:

  • 50g wafer koekjes, grofgehakt
  • 8 ferrerro rochers
  • 100g grofgehakte hazelnoten

BEREIDINGSWIJZE

Voor de cake:

  • Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed de bodem van een bakvorm (20cm) met bakpapier. Vet de zijkanten van de bakvorm met boter en een beetje bloem. Je kan de zijkanten ook met bakpapier bedekken.
  • Plaats de hazelnoten in een hakmachine en maal ze fijn. Zet even opzij.
  • In een ruime kom, zeef je de bloem, cacapoeder en de bakpoeder. Voeg vervolgens de gemalen hazelnoten toe en meng alles mooi samen totdat alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • In een aparte kom, mix je de eieren met behulp van een handmixer of een garde. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf mixen totdat het verdubbelt van volume en lichtgeel wordt.
  • Voeg nu de droge ingrediënten (bloem/hazelnoot mengsel) aan de eierenmengsel toe. Vouw alles mooi samen (niet roeren!) zodat het beslag luchtig blijft.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak deze voor ongeveer 40min op 180° of totdat de cake volledig gaar is.

Voor de chocolade frosting:

  • Smelt de chocolade in een kleine pan op het laagste vuur. Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, zet deze dan opzij voor af te koelen.
  • Plaats de boter en Nutella in een ruime kom en mix deze met behulp van een handmixer of een garde. Giet vervolgens de gesmolten chocolade erbij en mix deze weer kort samen totdat het fluffy en een beetje stevig wordt.
  • Plaats nu 5 eetlepels van de frosting in een spuitzak (vergeet de spuitzak niet te voorzien van een spuitmondje). Zet deze nu even opzij.

Voor de siroop:

  • Giet de water en suiker in een kleine pan. Breng deze aan de kook en blijf roeren totdat de suiker volledig gesmolten is.
  • Zet even opzij.

Samenstellen van de cake:

  • Laat de cake volledig afkoelen (heel belangrijk) na het bakken.
  • Snijd de cake vervolgens voorzichtig door de helft. Je kan hiervoor een taartzaag gebruiken of een mes. Zorg dat je mes scherp en lang is.
  • Smeer de onderste laag van de cake in met de siroop. Doe dit ook voor de bovenste laag.
  • Plaats de helft van de frosting op de onderste laag van de cake en verspreid deze gelijk over heel de bodem met behulp van een spatel of lepel.
  • Voeg daarna de gehakte waferkoekjes over de frosting.
  • Plaats vervolgens de bovenste cake op de frosting en druk deze voorzichtig aan.
  • Met de resterende frosting ga je heel de cake (bovenkant en zijkanten) bedekken met de frosting.
  • Tip: Plaats stukjes bakpapier op de onderkant van je bake voordat je begint met het bedekken van de frosting. Zo hoef je de zijkanten niet weg te vegen en zal het je veel werk besparen. (zie foto).
  • Neem een handjevol van de gehakte hazelnoten en plak deze op de zijkanten van de cake. Doe dit beetje per beetje totdat de zijkanten helemaal bedekt zijn met de hazelnoten.
  • Als laatste spuit je een aantal toefjes op de cake. Plaats op elke toefje een Ferrerro rocher.
  • Plaats de cake voor minimum een half uurtje in de koeling, serveer en geniet!

You may also like

Laat een reactie achter