Dit is een oproep aan alle chocolade verslaafde! Als je fan bent van Ferrero Rocher EN Nutella, dan zul je deze cheesecake GEWELDIG vinden!! Een must-try voor de chocoladeliefhebber!
BEKIJK HIER DE VIDEO (1MIN):
INGREDIËNTEN
Cheesecake bodem:
- 300g koekjes
- 150 g boter, gesmolten
Vulling cheesecake:
- 500g roomkaas
- 100g poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 300ml opgeklopte slagroom
- 200g Nutella
- 12 Ferrero Rocher’s, grof gesneden
Roomkaas toefjes:
- 100g roomkaas
- 30g ongezouten roomboter
- 75g gram poedersuiker
- 2 eetlepels Nutella
BEREIDINGSWIJZE
Cheesecake bodem
- Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
- Smelt de boter en meng deze met de koekjes samen.
- Verdeel de koekjeskruimels en plaats ze aan de onderkant van de bakvorm (plaats bakpapier op de bodem van je vorm). Met je handen of een lepel duw je deze plat. Plaats in de koelkast voor 15min of tot het klaar is voor gebruik.
Cheesecake vulling
- In een grote kom plaats je de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer.
- Voeg de Nutella toe aan je beslag en mix alles weer samen tot een geheel.
- Giet vervolgens de opgeklopte room* toe en blijf mixen totdat je een mousse consistentie verkrijgt.
- Meng alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
- Giet het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
- Plaats de cheesecake (laat deze in de bakvorm) in de koelkast voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden).
*: klop de room stijf samen met 2 eetlepels suiker.
Roomkaas topping:
- Zorg ervoor dat je de ingrediënten op kamertemperatuur hebt. Dit maakt het mixen een stuk gemakkelijker!
- Plaats de boter, roomkaas en nutella in een kom en mix alles samen. Mix in een stijgend tempo (rustig beginnen) tot het een geheel is.
- Laat de mixer nu aan op medium speed en voeg in delen de poedersuiker erdoor tot alles goed is opgenomen door het roomkaas mengsel. Meng alles goed met een spatel.
- Plaats deze voor 20min in de koeling voor op te stijven. Je roomkaas topping is klaar!
Decoratie
- Ga met een mes langs de zijkanten van de cheesecake en haal deze voorzichtig uit de bakvorm.
- Plaats de roomkaas topping in een spuitzak en spuit toefjes rondom de cheesecake.
- Strooi er wat gehakte nootjes of nougatine in het midden van de cheesecake.
- Als laatste plaats je een Ferrero Rocher op elk roomkaas toefje.
10 reacties
Ik vindt jou recepte echy supper!
Ooh dank je wel lieverd!xx
Wat voor soort roomkaas gebruik je?(bijv. Monchou, mascarpone)
Hi Eda,
Ik gebruik de roomkaas van de Lidl (grijze verpakking).
Hallo Soumia,
wat is de grootte van de taartvorm?
Hi Karima,
Deze is 22 cm maar je kan ook die van 24cm gebruiken x
Beste,
Kan je mascarpone gebruiken ipv roomkaas?
Alvast bedankt
Hi Hanane,
Helaas kan je enkel roomkaas gebruiken voor dit recept. ik heb het eens met mascarpone gemaakt en vond het niet zo wauw😊
Hoi hoi,
Is het mogelijk de topping ook een nacht van te voren er op te doen? Of moet dat echt bij het serveren? Ziet er super lekker uit!!!😋
Hi Tugba,
Je kan dit zeker ook de nacht van te voren maken, dan zal het zelfs steviger en lekkerder zijn!
Liefs,
Sou