Ferrero Rocher/Nutella cheesecake toetje

door Soumia

Als je fan bent van Ferrero Rocher en Nutella (wie nu niet haha) dan zul je gek zijn op deze dessert! Ik heb echt zoveel complimenten ontvangen over dit toetje! Je kunt deze van tevoren maken zodat je zeker weet dat de cheesecake stevig zal zijn. Het is echt super lekker, ik kan niet genoeg overdrijven hierover haha! Kijk even snel verder voor het recept <3

Voor de cheesecake laag:

  • 250g mascarpone
  • 1 pakje biscuitkoekjes
  • 100ml opgeklopte slagroom
  • 2 eetlepels Nutella
  • 8 fijngehakte Ferrero Rocher’s

Voor de topping:

  • Gesmolten Nutella
  • Fijngehakte hazelnoten
  • Slagroom
  • Ferrero Rocher (decoratie)

Bereidingswijze:

Je begint eerst met het verkruimelen van de biscuitkoekjes. Je kunt hiervoor een keukenmachine gebruiken of je kan in een afsluitbare zak de koekjes slaan met een deegroller totdat alle koekjes verkruimeld zijn. Doe de biscuitkruimels dan in een aparte kom en zet deze aan de kant.

Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt. Schep de mascarpone in een kom en voeg hier de opgeklopte slagroom, Nutella. Klop deze allemaal weer samen en voeg dan de fijngehakte Ferrero Rocher hieraan toe. Plaats deze dan voor 15min in de koelkast.

Smelt de Nutella en zet deze even aan de kant. Die ga je straks gebruiken voor de topping.

Neem de glazen erbij waarin je het toetje zal samenstellen. Zelf heb ik het mascarpone-slagroom mengsel in een spuitzak gedaan zodat je er netjes de glazen mee kan vullen.

Begin eerst met een laagje (1 eetlepel ongeveer) van de biscuitkruimels, daarna het mascarpone-slagroom mengsel. Giet dan de gesmolten Nutella erover heen. Als laatste plaats je er fijngehakte hazelnoten, een toefje slagroom en Ferrero Rocher bovenop. Je kan de hazelnoten ook roosteren in een pan, schillen erna fijnhakken maar daar had ik dit keer geen tijd voor haha. Dit is natuurlijk niet nodig maar het geeft wel een lekkere geroosterde smaak aan het toetje.

Als laatste heb ik er een beetje chocolade saus (die je voor ijs gebruikt) eroverheen gedaan.

Plaats de toetjes voor minimum 4 uur in de koelkast maar ik raad je echt aan om ze de hele nacht in de koeling te laten want het smaakt dan echt veel beter de volgende dag!

Kijk hoe simpel dit is! Dit is echt zo’n geweldig toetje! Ideaal voor als je bezoek krijgt de volgende dag want je kan deze ruim van tevoren maken. Deze had ik vorig jaar met Ramadan gedeeld maar heb ze destijds vergeten te delen met jullie, foei foei! Hoe kon ik het vergeten terwijl dit toetje gewoon wauwie is! Je zou denken dat het te machtig zou zijn maar dit is helemaal niet zo, just perfect. Probeer deze eens uit en laat me zeker weten wat jullie ervan vonden!

Lots of love,

Sou

You may also like

5 reacties

Moslimah 11 maart 2018 - 23:02

Salam alaikom, ik wilde deze maken maar sorry deze gedeelte is zo onduidelijk ! Ik snap het niet echt?
Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt. Schep de mascarpone in een kom en voeg hier de opgeklopte slagroom, Nutella en de fijngehakte Ferrero Rocher hieraan toe. Plaats deze dan voor 15min in de koelkast.

Hiervoor staat alleen dat je de koekjes maalt en drna gelijk mascarpone slagroom enzo , het staat helemaal niet wanneer je slagroom hebt opgeklopt en daarnaast staat ook niet of je mascarpone ook nog moet opkloppen staat alleen mascarpone in opgeklopte slagroom toevoegen en in de koelkast laten opstijven. Kunt u misschien beetje duidelijk maken voor mij? Dankjewel voor je moeite xx

Reply
Soumia 16 maart 2018 - 12:00

Wa alaykoum salam, klopt deze was ik vergeten bij te vermelden maar ik heb het nu weer aangepast! Ik hoop dat het nu wat duidelijker is.
Liefs, Soumia

Reply
Hania 3 oktober 2018 - 22:30

leuk recept maar ik kan echt niet volgen :/ Meer structuur en fotos..

Reply
Soumia 4 oktober 2018 - 11:33

Hi Hania,

Oh jammer dat je er niet kan volgen.. Wat kan je precies niet volgen dan? Misschien kan ik je erin verder helpen.

Reply
Selda 14 mei 2020 - 09:43

Voor hoeveel pers is dit recept?

Reply

Laat een reactie achter