Toetjes
Firni
Firni makes you happy!
Jezelf gelukkiger maken binnen 3 seconden? Hoe toetje dat nou? 🤭 Ik ga jullie blij maken met deze heerlijke Firni! So much happiness in a glass, het is ongelooflijk. Dit is een Afghaanse zoete custard met een vleugje cardemom en aromatisch rozenwater.
Zet je lepel erin en zoek het tot de bodem uit. Haal het omhoog en je graaft er een heerlijk romige hap uit, met een crunchy bite van de pistaches. Dit toetje is licht en luchtig, dus ook tegelijk ideaal voor de warme zomerdagen. Het recept is super easyyy and sooo worth the try!
Firni
Een gerecht dat rechtstreeks uit een chique kookmagazine lijkt te komen. Smaak is belangrijk, maar presentatie is een goede tweede plaats. Maak deze Firni voor een gezellige familiebijeenkomst en geniet van de experience.
Ingrediënten
- 1 l melk
- 140 g suiker
- 4 eetlepels maizena
- 80 ml melk
- 1 theelepel kardemom
- 1 eetlepel rozenwater of oranjebloesemwater
- 100 g ongezouten pistaches grofgehakt of gemalen
Instructies
- Verhit een ruime pan met 1 liter melk op een middelhoog vuurtje.
- Wanneer de melk opwarmt (niet kookt), voeg je de suiker toe.
- Roer de melk goed met de suiker met behulp van een garde en zet het vuur wat lager.
- Ondertussen neem je een kom erbij en giet je hierin de 80ml melk. Deze hoef je niet op te warmen.
- Voeg de 4 eetlepels maizena toe aan de melk in je kom. Roer deze met een garde totdat de maizena opgelost is. Bij het begin zul je merken dat de maizena wat harder wordt maar je dient hier gewoon verder te roeren, dan merk je dat het snel zal oplossen in de melk.
- Giet nu al roerend de melk/maizena mix toe aan de melk in je pan.
- Blijf continu roeren met behulp van een garde gedurende 10min of totdat het wat dikker wordt. Dit doe je op een middelhoog vuurtje.
- Voeg vervolgens de rozenwater of oranjebloesemwater en de kardemom. Roer dit samen voor 3 à 4min met een garde.
- Giet vervolgens je mengsel in glazen of in een schaal.
- Laat de firni eerst op kamertemperatuur komen. Dek ze dan vervolgens af met een plastiek folie en laat ze voor minimum 6uur in de koelkast.
- Bij het serveren werk je het af met grofgehakte of gemalen pistaches.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!