Wat ik jullie nu ga vertellen over dit gerecht is echt geen kletskoek.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze koekjes zullen een van de lekkerste koekjes zijn die jullie ooit hebben gegeten. Bij mij krijgen ze een plekje in m’n top 3. Deze heerlijke frambozen cookies met witte chocolade zijn onweerstaanbaar. Ze zijn ook zo ongelofelijk simpel om te maken!

Frambozen koekje met witte chocolade
Soumia Wat ik jullie nu ga vertellen over dit gerecht is echt geen kletskoek. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Deze koekjes zullen een van de… Bakrecepten Frambozen koekje met witte chocolade European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
- 125g zachte boter, ongezouten
- 75g kristalsuiker
- 100g lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 grote ei
- 230g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- 125g diepvries frambozen
- 200g witte chocolade druppels of grof gehakte chocolade
Bereidingswijze
- Plaats de zachte boter, de suiker en de vanillesuiker in een ruime mengkom. Mix deze samen met behulp van een handmixer. Met een spatel meng je het weer samen zodat er zeker niks aan de bodem blijft liggen.
- Voeg daarna het ei toe en mix weer kort samen met de handmixer.
- Doe de bloem, de bakpoeder en het zout erbij en mix alles weer samen met de handmixer.
- Voeg daarna de diepvries frambozen en de chocolade druppels of grof gehakte chocolade toe aan het beslag toe en meng alles goed samen met behulp van je handen zodat de frambozen doorheen het beslag zullen komen. Je zult merken dat het een deeg zal vormen.
- Maak van het deeg ronde balletjes van 80g en plaats deze op een schaal. Het laatste balletje zal minder wegen dan 80g. Ik raad aan om een ijslepel te gebruiken zodat het deeg niet op je handen blijft plakken.
- Wanneer je alle balletjes hebt gevormd, dek je de schaal af met plastiek folie. Plaats de schaal met balletjes in de koelkast voor 1 uur.
- Verwarm vervolgens de oven voor op 175° (boven en onderwarmte).
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierop de balletjes. Druk ze niet plat!
- Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de balletjes want de koekjes zullen groter worden in de oven.
- Bak de koekjes voor 13 à 15min in de oven. Elk oven verschilt! Als je ziet dat de randen van de koekjes een beetje goudkleurig worden dan weet je dat ze klaar zijn.
- Wanneer de koekjes klaar zijn kan je er nog stukjes witte chocolade stukjes in doen. Wanneer ze net uit de oven komen zijn ze namelijk nog zacht.
- Mochten de koekjes niet mooi rond zijn, dan kan je ze nog met het uiteinde van een glas de randen hiervan duwen zodat ze mooi rond worden. Wees wel voorzichtig want ze zijn dan nog erg warm!
- Laat ze daarna volledig afkoelen op de bakplaat.
- Serveer ze met een glaasje melk of kopje koffie & geniet!
- Ps: de koekjes smaken de volgende dag nog beter!
STAPPENFOTO'S
3 reacties
He Soumia,
De diepvries frambozen, moet je die op voorhand al ontdooid hebben of op hetzelfde moment uit de diepvries halen?
Hi Yasemin
Excuses voor de late reactie. Je kan deze op hetzelfde moment uit de diepvries halen dus ze hoeven niet ontdooid te zijn.
Groetjes,
Soumia
Ik heb ze sinds het recept online is al 3x gemaaakt 😍 I love them