Frangipane Cake

door Soumia

Als je fan bent van frangipane dan zul je dol zijn op deze cake! Het heeft een krokante bodem en een smeuïge amandelvulling. Het is echt zo simpel, snel klaar en super lekker! 3 dingen waar ik dus van hou haha! Kijk even verder voor het recept..

Wat heb je nodig?

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 130g amandelpoeder
  • 80g suiker
  • 80g zachte boter
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels melk
  • Abrikozenconfituur
  • amandelschaafsel (garnering)

Mix in een beslagkom de boter samen met de suiker. Voeg hierna 1 voor 1 de eieren aan toe. Mix dan dit weer samen totdat alles goed is opgenomen.

Voeg dan de gemalen amandelen, bloem en melk hieraan toe.  Pak dan een spatel erbij en ga er kort mee door het beslag, zodat je zeker weet dat de droge ingrediënten goed zijn opgenomen in het beslag.

Plaats een stuk bakpapier op de bodem van de ovenplaat. Leg het bladerdeeg op de plaat en prik met een vork gaatjes in de bodem. Smeer vervolgens een dun laagje abrikozenconfituur over de gehele bodem.

Giet dan het beslag erop. Verspreid deze met een spatel over de gehele bodem. Zorg er wel voor dat je 1 à 2cm van de randen vrij laat. Bestrijk dan de randen met een beetje water.

Plaats vervolgens het ander vel bladerdeeg erboven op. Duw voorzichtig de randen tegen elkaar zodat de vulling er niet zal uitlopen tijdens het bakken. Als decoratie kan je nog een mooie rand maken door extra bladerdeeg te gebruiken. Snijd hieruit een lange sliert en plaats deze aan de zijkanten van je bladerdeeg. Oogt ook heel mooi!

Besmeer vervolgens het bladerdeeg met 1 losgeklopt ei. Verdeel dan de amandelschaafsel over de cake heen.

Bak de cake in een voorverwarmde oven op 200° voor 30 à 35min goudbruin. Laat de cake dan geheel afkoelen.

Dit is weer iets anders dan de standaard cakes die ik vaak maak. Ik krijg ook altijd volgende reactie: Hmm het smaakt echt naar frangipane! Haha zeker een aanrader dus! Probeer deze frangipane cake eens uit en laat mij in de reacties hieronder weten wat je ervan vindt.

You may also like

9 reacties

Fatima 24 april 2017 - 13:47

Dit ziet er dus echt lekker uit! Ik heb nu echt honger gekregen haha!

Reply
sou 24 april 2017 - 14:16

Haha dank je wel lieverd! Is echt lekker schat, ik ga het dit weekend opnieuw maken omdat ik het dit keer niet met vanille ijs kon eten en dat moet gewoon gebeuren haha!

Reply
Zineb 24 april 2017 - 16:15

Het ziet er heerlijk uit. Mag ik vragen wat voor bladerdeeg en van welke winkel het is. En is die al zo rond van vorm van zich zelf wil die snel uitproberen insch allah

Reply
sou 24 april 2017 - 17:29

Dank je wel voor je reactie! Ik heb de bladerdeeg gebruikt die je bij de Carrefour vindt, verpakt in een rol. Die is inderdaad van zichzelf zo rond. Je vindt het in de meeste supermarkten.. Super! Veel bakplezier x

Reply
Ouafa 24 april 2017 - 20:04

Bij welke winkel kan je dat kopen
Alvast bedankt voor je reactie

Reply
sou 25 april 2017 - 13:49

Ik heb de mijne gekocht van de Carrefour maar je kan ze ook in verschillende supermarkten verkrijgen. Veel Bakplezier!

Reply
Anne-Mie 29 januari 2018 - 11:22

Bedankt voor het recept, ik ga het zeker uitproberen ?

Reply
Soumia 3 februari 2018 - 11:26

Graag gedaan hoor! Veel bakplezier!

Reply
Monia 1 januari 2020 - 20:48

Hoi, kan ik dit ook als cake maken,dus zonder bladerdeeg?

Reply

Laat een reactie achter