Garam masala roomsaus met kip en rijst

door Soumia

Deze romige garam masala met kip smelt echt zowat op je tong. De combinatie met rijst maakt het echt helemaal af! Breng de twee helften bij elkaar en de liefde zal van je bord af spatten.

 

INGREDIËNTEN

  • 250g rijst (lange korrelrijst of basmati)
  • 250g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 eetlepel garam masala kruiden
  • 1 theelepel Cayenne poeder of chili poeder
  • halve theelepel komijn
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200ml kookroom
  • handjevol verse fijngesneden koriander/peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie en een beetje boter.
  • Voeg de ui en knoflook toe. Bak deze op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
  • Plaats daarna de blokjes kipfilet en voeg de garam masala kruiden en cayenne peper toe. Meng alles goed samen totdat de blokjes kip helemaal bedekt zijn met de kruiden.
  • Bak de kip op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng deze goed samen met de kip. Laat het voor een aantal minuten samen bakken op een laag vuurtje.
  • Giet de kookroom toe en laat deze sudderen voor een 2-tal minuten.
  • Werk vervolgens af met de fijngesneden koriander/peterselie.
  • Serveer met naan brood of tortilla.
  • Geniet!

5 reacties
15

You may also like

5 reacties

Ims 10 september 2019 - 12:33

Heerlijk!! Al een aantal keren gemaakt. Vroeg me af welke groenten er ook lekker bij zou passen

Reply
Malika 23 januari 2020 - 14:56

Hoi Soumia, voor hoeveel personen is dit recept?

Reply
Soumia 23 januari 2020 - 15:15

Hi Malika,

Dit is voor 2 personen.x

Reply
Esso 29 augustus 2020 - 17:51

Zou ik dit recept kunnen maken zonder garam masala kruiden&komijn? Of kan ik ipv die kruiden curry aan toevoegen?
+ zou hier champignons en aubergine ook lekker in zijn?🙈

Reply
Soumia 16 september 2020 - 10:59

Hi Esso,

De garam masala is een belangrijke kruid in dit gerecht, aangezien dit net het gerecht zo erg typeert. Maar heb je dit liever niet, dan kan je altijd curry toevoegen, zal ook lekker zijn!
En betreft groenten, kan je hier elke groente naar keuze aan toevoegen, het zal dan wel niet je typische garam masala gerecht zijn maar hey zolang het maar lekker smaakt, toch? 🙂

Liefs,
Soumia

Reply

Laat een reactie achter