Garnalen in een pittige tomatensaus

door Soumia

Het leven is al moeilijk genoeg dus laten we het shrimple houden in de keuken🦐🤭

Vandaag deel ik deze heerlijke garnalen in een huisgemaakte tomatensaus😍🤤. De kruiden maken het net een beetje pittig🔥. Dit gerecht is zooo simpel dat ik het niet eens in woorden kan uitleggen >> het is makkelijker gedaan dan gezegd 🔄😝

INGREDIËNTEN

  • 300g garnalen
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 takje selder, fijngehakt
  • 1 groene paprika, fijngehakt
  • 400ml tomatensaus
  • 1 blokje groentebouillon
  • 100ml water
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel cayennepeper (als je van pittig houdt)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • handjevol fijngehakte koriander

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit een ruime pan met olijfolie en een beetje boter.
  • Plaats hierin de garnalen en bak ze kort voor 2min. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Verwijder vervolgens de garnalen uit de pan en plaats ze op een bord. Zet even opzij.
  • Voeg de ui, knoflook, selder en groene paprika in de pan. Meng alles mooi samen en bak voor ongeveer 5min of totdat de ui en paprika glazig en zachter worden. Voeg een beetje olijfolie toe (indien nodig).
  • Giet de tomatensaus erbij en de ketjap manis. Meng alles goed samen.
  • Giet daarna het water toe en verkruimel het blokje bouillon erbij. Laat de saus koken op een middelhoog vuurtje totdat de saus ingedikt is. Dit kan 15min duren.
  • Voeg daarna de garnalen in de pan en meng alles mooi samen totdat de garnalen bedekt zijn met de saus. Laat voor ongeveer 5min bakken.
  • Werk de saus af met de fijngehakte koriander.
  • Serveer met rijst en een lekker stuk brood om te dippen in de heerlijke saus.
  • Geniet!

 

You may also like

Laat een reactie achter