
– Hoofdgerechten –
Gebakken aardappelen met groenten

Met een cheesy twist!
Deze heerlijke gebakken aardappeltjes, afgedekt met mozzarella, zijn een genot om van te eten. Het is zo klaar en erg lekker te combineren met kip of je kan het ook vegetarisch houden.
Soumia kookt het liefst met een Marrokkaanse en Afghaanse twist, dus ook bij dit gerecht vind je een zeker een lekkere twist. Ben je op zoek naar meerdere recepten met aardappelen als hoofdingrediënt? Check dan haar receptendatabase!

Gebakken aardappelen met groenten
Hmmm, dit gerecht is om je vingers bij af te likken! Gebakken aardappelen met groenten, maar dan met een heerlijke crispy twist. Ben je klaar om je familie te verrassen?
Ingrediënten
- 8 à 10 vastkokende aardappelen
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui in slierten gesneden
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 100 g Sperziebonen
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- ½ theelepel Italiaanse kruiden
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 2 handjesvol geraspte mozzarella
- Handjevol koriander fijngehakt
- Snufje chilivlokken optioneel
Instructies
- Kook de aardappelen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een ruime pan en voeg hieraan de ui, de knoflook, de paprika, de sperziebonen en de kruiden. Bak deze voor 8 à 10 minuten op een middelhoog vuurtje.
- Verwijder de groenten uit de pan en voeg de gekookte aardappelen toe in dezelfde pan. Giet wat extra zonnebloemolie toe en bak de aardappelen kort zodat ze een goudbruin laagje krijgen.
- Voeg daarna weer de groenten terug in de pan en meng deze met de gebakken aardappelen.
- Verdeel de geraspte mozzarella erover heen en dek de pan af. Laat het verder bakken voor 2 à 3 minuten op een laag vuurtje tot de kaas gesmolten is.
- Werk af met de verse koriander en eventueel chili vlokken als je van pit houdt.
- Serveer eventueel met kip.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Looks so good!
Thank you dear Fatima!
Kind regards,
Soumia
Een vraagje wat voor aardappel heb je hiervoor gebruikt
Hi Nawal,
Ik heb hier hardkokende aardappelen gebruikt zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het koken.
Groetjes,
Soumia
Hi Nawal, ik heb hier hardkokende aardappelen gebruikt zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het koken.
Vorige week gemaakt was heerlijk lekker met de kruiden had er voor de kinderen te weinig kaas door gedaan dus de volgende keer meer kaas en spekjes door
Lekker recept
Hi Carola, dankjewel voor de mooie complimenten 🙂 waardeer jouw vertrouwen in mijn recepten altijd!
Wonderful recipe! I made it for dinner last night and we all loved it! The combination of potatoes and veggies was so tasty and easy to prepare. Definitely a new favorite!
Hi! Thank you for the lovely compliments, appreciate them! 🙂
Wat een heerlijk recept! Ik vind de combinatie van gebakken aardappelen met groenten fantastisch. Zeker iets om binnenkort uit te proberen. Bedankt voor het delen!
Wat een heerlijk recept! Ik ben dol op gebakken aardappelen en de combinatie met groenten klinkt fantastisch. Ik kan niet wachten om dit uit te proberen, bedankt voor het delen!