
– Hoofdgerechten –
Gebakken aardappelen met groenten

Gebakken aardappelen met groenten
Deze heerlijke gebakken aardappelen met groenten en afgedekt met mozzarella zijn een genot om van te eten. Het is zo klaar en erg lekker te combineren met kip of je kan het ook vegetarisch houden.

Ingrediënten
- 8 à 10 vastkokende aardappelen
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui in slierten gesneden
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 100 g Sperziebonen
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- ½ theelepel Italiaanse kruiden
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 2 handjesvol geraspte mozzarella
- Handjevol koriander fijngehakt
- Snufje chilivlokken optioneel
Instructies
- Kook de aardappelen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een ruime pan en voeg hieraan de ui, de knoflook, de paprika, de sperziebonen en de kruiden. Bak deze voor 8 à 10 minuten op een middelhoog vuurtje.
- Verwijder de groenten uit de pan en voeg de gekookte aardappelen toe in dezelfde pan. Giet wat extra zonnebloemolie toe en bak de aardappelen kort zodat ze een goudbruin laagje krijgen.
- Voeg daarna weer de groenten terug in de pan en meng deze met de gebakken aardappelen.
- Verdeel de geraspte mozzarella erover heen en dek de pan af. Laat het verder bakken voor 2 à 3 minuten op een laag vuurtje tot de kaas gesmolten is.
- Werk af met de verse koriander en eventueel chili vlokken als je van pit houdt.
- Serveer eventueel met kip.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Looks so good!
Een vraagje wat voor aardappel heb je hiervoor gebruikt
Hi Nawal,
Ik heb hier hardkokende aardappelen gebruikt zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het koken.
Groetjes,
Soumia
Vorige week gemaakt was heerlijk lekker met de kruiden had er voor de kinderen te weinig kaas door gedaan dus de volgende keer meer kaas en spekjes door
Lekker recept