0

Winkelwagen

– Hoofdgerechten-

Gegratineerde hamburger met een roomsausje

Gegratineerde hamburger met een roomsausje

Heb je zin in sappige burgers met een lekkere kaaskorst en een heerlijke romige spinaziesaus? Dit recept is makkelijk, snel en ideaal voor een doordeweekse avond!

Waarom je deze ovenburgers moet proberen
De combinatie van sappige burgers, gesmolten Mozzarella, en een kruidige saus met paprika, champignons en spinazie maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Door de burgers te gratineren in de oven, smelt de kaas perfect en krijg je die heerlijke goudbruine korst. En het mooiste? Dit recept staat al in 35 minuten op tafel!


Lekker met..
Serveer deze hamburgers met (Turkse) rijst en een frisse komkommersalade voor een heerlijke maaltijd.
Meer inspiratie?
Ben je gek op makkelijke gerechtjes? Probeer dan ook eens deze gegratineerde aubergine stapeltjes met gehakt deze heerlijke gehaktschotel met kaas of ontdek meer hoofdgerechten.

Sappige gegratineerde burgers uit de oven, overgoten met een romige spinaziesaus en gesmolten mozzarella, geserveerd met rijst en een frisse salade.

Gegratineerde burgers met een roomsausje

Zin in een makkelijke en smaakvolle maaltijd? Deze gegratineerde burgers zijn een echte hit! Sappige burgers uit de oven, overgoten met een heerlijke romige spinaziesaus met paprika en champignons. De mozzarella smelt er perfect overheen en zorgt voor die lekkere goudbruine korst. Super simpel te maken en heerlijk met (Turkse) rijst en een frisse salade.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Fusion comfortfood, Turks
Porties 4 personen
calorieën 250 kcal

Ingredients
  

Voor het gehakt:

  • 500 g rundergehakt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout en zwarte peper naar smaak

Voor het sausje:

  • Scheutje zonnebloemolie
  • 1 ui in slierten gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 100 g champignons in schijfjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 300 g verse spinazie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 75 ml kookroom
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 150 g geraspte Mozzarella

Instructions
 

Voor het gehakt:

  • Plaats het rundergehakt in een ruime kom en voeg hieraan de knoflookpoeder, zout en zwarte peper. Meng alles goed samen en vorm 4 burgers.
  • Plaats de burgers vervolgens op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Voor de saus:

  • Verhit een ruime pan met zonnebloemolie en bak de ui totdat deze glazig en wat bruiner wordt.
  • Voeg daarna de paprika, de champignons, de knoflook en de kruiden toe. Meng alles goed samen en laat het geheel bakken voor een aantal minuten op een middelhoog vuurtje.
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Voeg de spinazie hieraan toe en laat het weer voor een aantal minuten verder bakken. Je zult
  • merken dat er zich een waterig laagje vormt maar dat is heel normaal, ga lekker verder!
  • Als laatste giet je de kookroom erbij en de chilisaus. Laat het sudderen op een laag vuurtje voor 3min ongeveer. Je zult merken dat het een dikkere saus wordt, dit is ook de bedoeling in dit
  • recept.

Voor het bakken van de burgers:

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Neem de bakplaat met de burgers erbij en verdeel de saus (ongeveer 1 à 2 eetlepels) bovenop de burger .
  • Plaats daarna op elke burger een handjevol van de geraspte Mozzarella.
  • Bak de burgers voor 15min in de oven (boven- en onderwarmte). Vervolgens bak je het
  • verder voor 5min op de grillstand zodat de geraspte kaas mooi goudbruin wordt.
  • Serveer met (Turkse) rijst, en een frisse (komkommer)salade.

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Laat een antwoord achter

Rating recept