Diner – January 25, 2023

Gehaktballen met jus en aardappelpuree

Gehaktballen met jus en aardappelpuree

Gehaktballen in jus en aardappelpuree is de ideale COMFORTFOOD! Gehaktballetjes in jus maken is helemaal niet moeilijk, en als je de twee nadien samenbrengt in één pot dan is het pas echt smullen geblazen! Superlekker en klaar in een handomdraai!

Gehaktballen met jus en aardappelpuree

Ingrediënten
  

Voor de gehaktballen:

  • 500 g gehakt
  • 25 g broodkruimels ik heb panko broodkruimels gebruikt
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • zout en peper naar smaak
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie

Voor de jus:

  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 475 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Voor de aardappelpuree:

  • 5 grote aardappelen
  • 4 eetlepels boter
  • 120 ml melk
  • zout en peper

Instructies
 

Voor de gehaktballen:

  • Plaats het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten van het gehakt toe. Meng alles goed samen met je handen.
  • Vorm het gehakt in balletjes ter grootte van een walnoot ongeveer.
  • Verhit vervolgens een pan met een scheutje olijfolie of zonnebloemolie en plaats de gehaktballetjes in de pan.
  • Bak deze aan beiden kanten goudbruin op een middelhoog vuurtje.
  • Verwijder daarna de gehaktballen van de pan en plaats ze op een bord.

Voor de jus:

  • In dezelfde pan waar je de gehaktballen in bakte, voeg je de boter toe. Laat deze volledig smelten op een laag vuurtje.
  • Voeg vervolgens de gesneden ui en knoflook toe. Bak deze op een laag vuurtje totdat de ui zachter is geworden.
  • Voeg daarna de bloem toe en roer deze samen met de ui voor 1 minuutje.
  • Vervolgens giet je het water erbij en verkruimel je het bouillon blokje. Meng alles goed samen en laat koken totdat de saus verdikt is.
  • Voeg als laatste de tomatenketchup, ketjap manis en paprikapoeder toe. Meng alles goed samen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Als laatste verdeel je de gehaktballen in de saus. Met behulp van een lepel bedek je de balletjes met de saus. Laat nogmaals voor 4min koken in de saus.
  • Mocht de saus te dik zijn, voeg er dan een beetje water aan toe.

Voor de aardappelpuree:

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en plaats ze terug in de pot.
  • Stamp de aardappelen tot puree.
  • Doe er onmiddellijk de boter en melk erbij. Meng alles goed samen.
  • Kruid de aardappelpuree met een snufje peper.

Serveren:

  • Plaats de aardappelpuree in een bord en leg de gehaktballetjes in het midden. Giet de jus over de aardappelpuree en de gehaktballetjes. Genieten!!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept