Geroosterde kurkuma aardappelen met sperziebonen

door Soumia

Deze geroosterde kurkuma aardappelen met sperziebonen zijn zo heerlijk! Zacht vanbinnen en crispy vanbuiten, zo eet ik ze het liefst! Zeker het proberen waard dus.

INGREDIËNTEN

  • 4 à 5 grote aardappelen
  • 100g sperziebonen
  • 3 à 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel knoflookpoeder of 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel komijnpoeder
  • 100g Parmezaanse kaas (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven alvast voor op 200° en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was en schil de aardappelen. Snijd deze vervolgens in gelijke blokjes of partjes.
  • Verdeel vervolgens de aardappelen op de bakplaat.
  • Plaats in een kom de olijfolie en alle kruiden. Meng alles mooi samen en giet ¾ van dit mengsel over de aardappelen.
  • Wrijf de aardappelen goed in met de kruiden en olijfolie. Verdeel deze gelijk over de bakplaat.
  • Strooi de helft van de Parmezaanse kaas over de aardappelen en plaats deze vervolgens in de oven voor 25min op 200°.
  • Ondertussen was je de sperziebonen en snijd je deze door de helft.
  • Plaats deze in een kom en giet het overig mengsel van de kruiden en olijfolie over de sperziebonen. Meng alles mooi samen.
  • Nadat de aardappel voor 25min hebben gebakken, voeg je de sperziebonen aan de aardappelen toe.
  • Laat vervolgens verder bakken voor 20à 25 min of totdat de aardappel gaar en goudbruin zijn. De sperziebonen horen een crispy bite te hebben.
  • Serveer de aardappelen en sperziebonen met een stukje vlees/kip of hou het lekker vegetarisch.
  • Geniet!

You may also like

2 reacties

Fadoua 14 januari 2019 - 21:51

Wat voor soort aardappelen gebruik je?

Reply
Soumia 15 januari 2019 - 11:36

Hi Fadaoua,

Ik gebruik de zachtkokende aardappelen.

Liefs,
Sou

Reply

Laat een reactie achter