Deze geroosterde kurkuma aardappelen met sperziebonen zijn zo heerlijk! Zacht vanbinnen en crispy vanbuiten, zo eet ik ze het liefst! Zeker het proberen waard dus.
INGREDIËNTEN
- 4 à 5 grote aardappelen
- 100g sperziebonen
- 3 à 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel knoflookpoeder of 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- ¼ theelepel komijnpoeder
- 100g Parmezaanse kaas (optioneel)
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven alvast voor op 200° en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was en schil de aardappelen. Snijd deze vervolgens in gelijke blokjes of partjes.
- Verdeel vervolgens de aardappelen op de bakplaat.
- Plaats in een kom de olijfolie en alle kruiden. Meng alles mooi samen en giet ¾ van dit mengsel over de aardappelen.
- Wrijf de aardappelen goed in met de kruiden en olijfolie. Verdeel deze gelijk over de bakplaat.
- Strooi de helft van de Parmezaanse kaas over de aardappelen en plaats deze vervolgens in de oven voor 25min op 200°.
- Ondertussen was je de sperziebonen en snijd je deze door de helft.
- Plaats deze in een kom en giet het overig mengsel van de kruiden en olijfolie over de sperziebonen. Meng alles mooi samen.
- Nadat de aardappel voor 25min hebben gebakken, voeg je de sperziebonen aan de aardappelen toe.
- Laat vervolgens verder bakken voor 20à 25 min of totdat de aardappel gaar en goudbruin zijn. De sperziebonen horen een crispy bite te hebben.
- Serveer de aardappelen en sperziebonen met een stukje vlees/kip of hou het lekker vegetarisch.
- Geniet!
2 reacties
Wat voor soort aardappelen gebruik je?
Hi Fadaoua,
Ik gebruik de zachtkokende aardappelen.
Liefs,
Sou