Diner – January 25, 2023

Gevulde aubergine met gehakt (karniyarik)

Gevulde aubergine met gehakt (karniyarik)

Valt het jullie ook op dat alles wat klinkt als ‘-ine’ op het eind, extreem verslavend is; heroïne🚫🙅🏻‍♀️…, cocaïne🚫🙅🏻‍♀️…, aubergine😋🤭…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze Turkse karniyarik is namelijk verslavend lekker!😍 Het zijn gevulde aubergines in een lekker tomatensausje🤤. Het is simpel om klaar te maken en levert je gegarandeerd succes op voor alle magen aan tafel als je het serveert😍😏

Gevulde aubergine met gehakt

Ingrediënten
  

Voor het gehakt:

  • 3 eetlepels olijf-of zonnebloemolie
  • 300 g gehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 2 theelepels Knorr aromaat
  • mespuntje chili poeder afhankelijk van hoe pittig je het wilt
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • handjevol fijngehakte koriander/peterselie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel peperpasta Turkse Biber Salçasi
  • 3 eetlepels tomatensaus
  • 100 ml water

Voor de aubergines:

  • 4 aubergines
  • zonnebloemolie

Voor de tomatensaus:

  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel peperpasta Turkse Biber Salçasi
  • 100 ml gekookte water
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

Voor het gehakt:

  • Verhit een ruime pan met de olijf- of zonnebloemolie. Voeg de gehakt hieraan toe en breek deze los met een vork.
  • Bak het gehakt totdat deze bruin en gaar wordt.
  • Voeg de fijngehakte ui toe aan het gehakt en laat deze voor 5min bakken met het gehakt.
  • Voeg vervolgens de blokjes verse tomaat, gedroogde basilicum en de chilipoeder toe. Meng alles goed samen en laat het voor bakken totdat de tomaten wat zachter worden.
  • Voeg daarna de tomatenpuree, peperpuree, aromaat en de tomatensaus toe. Meng alles mooi samen.
  • Giet het water erbij en laat het voor ongeveer 20min sudderen op een laag vuurtje totdat de saus ingedikt is.

Voor de aubergines:

  • Haal de schil van de aubergines er een reepjes af (zie stappenfoto).
  • Verhit ondertussen een ruime pan met een laag zonnebloemolie (zie stappenfoto).
  • Plaats hierin de aubergines en laat ze bakken op een middelhoog vuurtje.
  • Draai ze na 5min om en houd ze goed in de gaten. De aubergines zijn klaar als je met een vork er door heen kan. Ze zijn dan wat zacht maar ze zullen straks nog in de oven verder bakken.
  • Plaats de aubergines vervolgens op keukenpapier en dep de olie van de aubergines af met keukenpapier.
  • Zet daarna even opzij.

Voor de tomatensaus:

  • Plaats de tomaten- en peperpuree in een kom. Giet hierbij het kokend water en meng alles goed samen met een lepel.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Het samenstellen van de gevulde aubergines:

  • Giet een laagje van de tomatensaus in een ovenschaal.
  • Plaats hierop de aubergines en snijd ze doormidden met behulp van een mes.
  • Verspreid de aubergines met een lepel zodat het gehaktmengsel er straks in zal passen. Met een vorkje kan je nog de binnenkant van de aubergines een beetje pureren.
  • Vul de aubergines met het gehaktmengsel. Hier hoef je zeker niet zuinig mee te zijn, ze zijn het lekkerst als ze goed gevuld zijn.
  • Plaats vervolgens de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180° voor 30min.
  • Serveer met rijst en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept