Gevulde aubergine rollen

door Soumia

Snack je teveel while in quarantine? Maak dit gerecht dan valt de schade nog wel te aubergine🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heeerlijke aubergine rolletjes met gehakt zijn zoooo lekker😍. Eerst smelt de aubergine met zijn sausje in je mond en daarna volgt een crispy bite van het gehakt🤤

Serveer hier nog rijst bij en je (quarantine!) feestje is compleet😋😋. Meng de saus lichtjes met je lepel door de rijst, een stukje aubergine roll erbij en dat hapje zal je rechtstreeks brengen naar destination YUMMMMY😱🤤

INGREDIËNTEN

Voor de aubergines:

  • 2 aubergines
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Voor het gehakt:

  • 200g gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • halve theelepel chili (als je van pittig houdt)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel zure room
  • zout en peper naar smaak

Voor de tomatensaus:

  • 200ml tomatensaus (Tomato Frito, Heinz)
  • 100ml water
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 kaasblokjes (la vache qui rit)
  • 150ml kookroom

Voor de yoghurtsaus:

  • 3 eetlepels (Griekse yoghurt)
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap

BEREIDINGSWIJZE

Voor de aubergines:

  • Verwarm alvast de oven voor op 200°.
  • Snijd de aubergines in plakken en plaats ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Zorg dat je de plakken niet te dik snijd maar ook niet flinterdun (zie stappenfoto onderaan).
  • Smeer nu elk plakje in met olijfolie. Hiervoor kan je het best een kwastje gebruiken. Zorg dat je de beiden kanten van de aubergine schijven insmeert met de olijfolie.
  • Breng ze daarna op smaak met zout en peper (aan beiden kanten).
  • Plaats ze in de oven voor 20min of totdat je ziet dat ze wat zachter zijn geworden.
  • Verwijder ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen.

Voor het gehakt:

  • Verhit een ruime pan met een beetje zonnebloemolie.
  • Voeg hieraan de gesneden ui en fijngehakte knoflook aan toe.
  • Laat ze voor een aantal minuten bakken totdat de ui wat glazig wordt.
  • Voeg daarna het gehakt toe en bak deze gaar.
  • Voeg alle kruiden toe en meng alles goed samen.
  • Giet de ketjap manis erbij en de zure room. Roer alles goed samen.
  • Zet daarna even opzij.

Voor de tomatensaus:

  • In een kleine pan breng je de tomatensaus samen met het water aan de kook.
  • Voeg alle kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de kaasblokjes toe en de kookroom, meng alles goed samen totdat de kaas gesmolten is in de saus.
  • Zet even opzij.

Voor het samenstellen van de aubergine rollen:

  • Neem een ovenschaal erbij en bedek de gehele bodem met de tomatensaus (afhankelijk van de grootte van je schaal kan er tomatensaus resteren maar deze kan je bij de laatste stap nog gebruiken).
  • Leg daarna een gebakken aubergine op een bord of snijplank.
  • Doe hier 1 eetlepel van het gehaktmengsel aan de brede kant van de aubergine.
  • Rol ze nu goed op. Mocht er wat mengsel eruit vallen, kan je deze langs de zijkanten er terug in doen.
  • Leg ze daarna op de tomatensaus in de ovenschaal. Doe dit ook voor de resterende aubergine plakjes en gehakt.
  • Mocht je teveel tomatensaus hebben, kan je nog een deel bovenop de rollen verdelen.
  • Werk het af met de geraspte kaas. Verdeel deze over alle aubergine rollen.
  • Plaats de ovenschaal in de oven voor 15min op 220° of totdat de kaas mooi gesmolten is.

Voor de yoghurtsaus:

  • Plaats alle ingrediënten voor de yoghurtsaus in een kom en meng alles goed samen.
  • Plaats de yoghurtsaus in een boterhamzakje en knip een klein stukje van het uiteinde eraf.
  • Wanneer je de ovenschaal verwijdert uit de oven, werk je het af met de yoghurtsaus door mooie strepen te trekken over de aubergine rollen. Als laatste strooi je er een beetje gedroogde basilicum overheen.
  • Serveer het met rijst en geniet!

HANDIGE TIPS

  • Dit gerecht kan je ook vegetarisch maken door bijvoorbeeld de aubergine rollen te vullen met rijst of met couscous.
  • Je kan extra groenten toevoegen aan het gehakt, denk aan rode paprika of courgette. Zorg wel dat je deze in heel kleine stukjes snijdt.

STAPPENFOTO’S

You may also like

6 reacties

Naziha 31 maart 2020 - 11:46

Hey Sou,
Ziet er heerlijk uit, kan ik de kook room en la vache qui ri ook weglaten ?
X Naziha

Reply
Soumia 16 april 2020 - 16:44

Hi Naziha,

Ja dat kan zeker!

Liefs,

Soumia

Reply
Eylul 16 april 2020 - 15:01

ik heb dit vandaag gemaakt en het heeft lekker gesmaakt Soumia!Merci voor dit lekkere recept

Groetjes

Eylul

Reply
Soumia 16 april 2020 - 16:36

Hi Eylul,

Aahw zo leuk om te lezen!! Ik ben blij dat je ervan hebt genoten!
Geniet ervan!

Liefs,

Soumia

Reply
Annelies 29 april 2020 - 17:11

Oooo wat lekker waren ze! Had het recept wel iets aangepast: Baharatkruiden door het gehakt en Al-Andaluskruiden door de tomatensaus. Verder ook nog wat feta gebruikt, omdat die op moest. Je zou je vingers erbij opeten!

Reply
Soumia 12 mei 2020 - 09:02

Hi Annelies,

Ik ben blij dat je hiervan hebt genoten, klinkt alleszins heerlijk!!

Liefs,

Sou

Reply

Laat een reactie achter