Diner – January 25, 2023

Gevulde aubergine rollen

Gevulde aubergine rollen

Snack je teveel while in quarantine? Maak dit gerecht dan valt de schade nog wel te aubergine🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heeerlijke aubergine rolletjes met gehakt zijn zoooo lekker😍. Eerst smelt de aubergine met zijn sausje in je mond en daarna volgt een crispy bite van het gehakt🤤
Serveer hier nog rijst bij en je (quarantine!) feestje is compleet😋😋. Meng de saus lichtjes met je lepel door de rijst, een stukje aubergine roll erbij en dat hapje zal je rechtstreeks brengen naar destination YUMMMMY😱🤤

Gevulde aubergine rollen

Ingrediënten
  

Voor de aubergines:

  • 2 aubergines
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Voor het gehakt:

  • 200 g gehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • halve theelepel chili als je van pittig houdt
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel zure room
  • zout en peper naar smaak

Voor de tomatensaus:

  • 200 ml tomatensaus Tomato Frito, Heinz
  • 100 ml water
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 kaasblokjes la vache qui rit
  • 150 ml kookroom

Voor de yoghurtsaus:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies
 

Voor de aubergines:

  • Verwarm alvast de oven voor op 200°.
  • Snijd de aubergines in plakken en plaats ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Zorg dat je de plakken niet te dik snijd maar ook niet flinterdun (zie stappenfoto onderaan).
  • Smeer nu elk plakje in met olijfolie. Hiervoor kan je het best een kwastje gebruiken. Zorg dat je de beiden kanten van de aubergine schijven insmeert met de olijfolie.
  • Breng ze daarna op smaak met zout en peper (aan beiden kanten).
  • Plaats ze in de oven voor 20min of totdat je ziet dat ze wat zachter zijn geworden.
  • Verwijder ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen.

Voor het gehakt:

  • Verhit een ruime pan met een beetje zonnebloemolie.
  • Voeg hieraan de gesneden ui en fijngehakte knoflook aan toe.
  • Laat ze voor een aantal minuten bakken totdat de ui wat glazig wordt.
  • Voeg daarna het gehakt toe en bak deze gaar.
  • Voeg alle kruiden toe en meng alles goed samen.
  • Giet de ketjap manis erbij en de zure room. Roer alles goed samen.
  • Zet daarna even opzij.

Voor de tomatensaus:

  • In een kleine pan breng je de tomatensaus samen met het water aan de kook.
  • Voeg alle kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de kaasblokjes toe en de kookroom, meng alles goed samen totdat de kaas gesmolten is in de saus.
  • Zet even opzij.

Voor het samenstellen van de aubergine rollen:

  • Neem een ovenschaal erbij en bedek de gehele bodem met de tomatensaus (afhankelijk van de grootte van je schaal kan er tomatensaus resteren maar deze kan je bij de laatste stap nog gebruiken).
  • Leg daarna een gebakken aubergine op een bord of snijplank.
  • Doe hier 1 eetlepel van het gehaktmengsel aan de brede kant van de aubergine.
  • Rol ze nu goed op. Mocht er wat mengsel eruit vallen, kan je deze langs de zijkanten er terug in doen.
  • Leg ze daarna op de tomatensaus in de ovenschaal. Doe dit ook voor de resterende aubergine plakjes en gehakt.
  • Mocht je teveel tomatensaus hebben, kan je nog een deel bovenop de rollen verdelen.
  • Werk het af met de geraspte kaas. Verdeel deze over alle aubergine rollen.
  • Plaats de ovenschaal in de oven voor 15min op 220° of totdat de kaas mooi gesmolten is.

Voor de yoghurtsaus:

  • Plaats alle ingrediënten voor de yoghurtsaus in een kom en meng alles goed samen.
  • Plaats de yoghurtsaus in een boterhamzakje en knip een klein stukje van het uiteinde eraf.
  • Wanneer je de ovenschaal verwijdert uit de oven, werk je het af met de yoghurtsaus door mooie strepen te trekken over de aubergine rollen. Als laatste strooi je er een beetje gedroogde basilicum overheen.
  • Serveer het met rijst en geniet!

Notities

HANDIGE TIPS
Dit gerecht kan je ook vegetarisch maken door bijvoorbeeld de aubergine rollen te vullen met rijst of met couscous.
Je kan extra groenten toevoegen aan het gehakt, denk aan rode paprika of courgette. Zorg wel dat je deze in heel kleine stukjes snijdt

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept