Gevulde bladerdeeghoorntjes

door Soumia

De laatste tijd ben ik obsessed met een heerlijke en frisse tonijnsalade. Dus besloot ik om deze schattige hapjes ermee te maken! En wow wat waren deze snel op haha. Ze waren zo heerlijk dat ik ze ondertussen al meerdere malen per week heb gemaakt. Ook zijn ze super simpel en snel om te maken!

Wat heb je nodig?

Voor de hoorntjes:

 • 1 pak bladerdeeg
 • 1 losgeklopt ei
 • sesamzaadjes
 • zonnebloemolie voor het invetten

Voor de tonijnsalade

 • 1 blikje tonijn
 • 1 fijngesneden ui
 • 4 eetlepels maïskorrels
 • 3 eetlepels mayonaise
 • 2 eetlepels chilisaus
 • 1 eetlepel saladekruiden (Lidl)
 • scheutje azijn
 • scheutje zonnebloemolie
 • zout en peper naar smaak

Extra:

Voor de hoorntjes te maken heb je roomhoornpennen nodig. Deze zijn te verkrijgen in verschillende kookwinkels. Als je deze niet zou vinden dan kan je bakpapier gebruiken. Je snijdt stukken bakpapier en maakt hier hoorntjes van, net alsof je een frietzakje zal maken.

Snijd allereerst het bladerdeeg in stroken. Dit kan je met een mes doen of een pizzasnijder. Je kan de bladerdeeg met een deegroller een beetje uitrollen als je ziet dat de bladerdeeg te dik is. Als je dit doet, strooi je een beetje deeg om plakwerk te vermijden.

Daarna vet je de roomhoornpennen in met een beetje olie. Dit maakt het gemakkelijker als je ze eruit gaat halen. Als je bakpapier gebruikt als hoorntjes dan hoef je deze niet in te vetten.

Wikkel om een roomhoornpen een reepje deeg (beginnend bij het punt van je hoorn) en zorg dat het deeg elkaar overlapt. Als je dit niet doet krijg je openingen en zal de vulling eruit lopen. Leg vervolgens het roomhoornpen op een beklede bakplaat. Doe dit met alle roomhoornpennen en repen bladerdeeg.

Smeer vervolgens de hoorntjes in met eigeel voor een mooi goudbruin kleurtje te krijgen. Als laatste bestrooi je ze met sesamzaadjes. Bak ze op circa 200 graden in ongeveer 15-20 minuten gaar. Haal ze dan van de vormpjes af en laat de hoorntjes rustig afkoelen.

Ondertussen maak je de vulling van de hoorntjes!

De vulling is dit keer een frisse tonijnsalade. Je mag het uiteraard vullen met andere heerlijke vullingen. Je kunt het zelfs ook met banketbakkersroom vullen dan wordt het meteen al een heerlijk dessert! Veel variatie dus met deze leuke hoorntjes.

Voor de tonijnsalade meng je in een grote kom alle ingrediënten samen, zo simpel!
Vervolgens vul je de hoorntjes met de tonijnsalade (1 eetlepel ongeveer).

Heel simpel hapje maar ooh zo lekker! Zeker eens uitproberen en ik garandeer je dat ze er gek op zullen zijn en jij ook!

 

You may also like

3 reacties

AJKRJH 16 juni 2017 - 13:42

Super lekker. En in een mooi hoorntje. Eerst maar op zoek naar de hoor tjes.

Reply
Mitra 6 mei 2018 - 13:16

Welke bladerdeeg heb jij gebruikt?
Want die kleine bladerdeeg zijn toch vierkant maar ik zie op de foto dat jou bladerdeeg groot en rond is??
En vanwaar heb jij die Roomhoornpennen gekocht?
En als je de bladerdeeg in de oven doet doe je dat samen met die roomhoorn of haal je de bladerdeeg eerst uit de roomhoorm en dan in de oven??

Groetjes xxx

Reply
Soumia 6 mei 2018 - 18:55

Hey Mitra,

Ik heb de bladerdeeg gebruikt van de Carrefour hier in België. Ik heb van velen vernomen dat ronde bladerdeeg moeilijk verkrijgbaar is in Nederland.. Bij de jumbo hadden ze wel van die grote rechthoekige bladerdeeg.

De roomhoornpennen heb ik van de Aveve maar die kan je ook online bestellen bij bol.com bijvoorbeeld.

Wanneer je de bladerdeeg in de oven doet dan doe je deze samen met de roomhoorn in de oven. Wanneer het afgekoeld is, haal je de hoorn eruit.
Ik hoop dat het wat duidelijk is voor je xx

Reply

Laat een reactie achter