Gevulde roomkaascake

door Soumia

Ben jij op zoek naar een speciale cake die je kan meenemen naar een feestje of bezoek? Dan moet je deze cake snel eens uitproberen!

Met deze cake zul je iedereen verrassen! De grootste verrassing zit in de cake zelf. Daar vind je namelijk een heerlijke, smeuïge roomkaasvulling.  Dit maakt de cake helemaal compleet!

Als je mijn recepten kent, dan weet je dat ik voor simpel en lekker ga. Dit vindt je zeker terug in het recept! Ik heb deze cake onlangs meegenomen naar een verjaardag en kreeg er veel complimenten over. Kortom, een echte topper!!

KLIK OP DE ONDERSTAANDE VIDEO VOOR DE VOLLEDIGE INSTRUCTIES (1MIN):

Wat heb je nodig?

Voor de cake:

  • 300g bloem
  • 300g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 300ml olie
  • 120ml melk

Voor de vulling:

  • 240g roomkaas
  • 4 eetlepels boter
  • 1 ei
  • 100g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels bloem

Voor de topping (optioneel):

  • 120g roomkaas
  • 250g poedersuiker/bloemsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 180ml slagroom

Bereidingswijze:

Cake:

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Vet de cakevorm in met boter en een beetje bloem. Zet deze even aan de kant.
  2. Mix de eieren, olie en melk samen met een handmixer. Zet deze even aan de kant.
  3. Meng in een aparte kom de bloem, cacaopoeder, en zout samen. Voeg deze dan samen bij de melk-olie-eieren mengsel.
  4. Mix het beslag goed samen met een handmixer.

Roomkaas vulling:

  1. Mix de boter, roomkaas, suiker en vanillesuiker samen. Blijf mixen totdat je een licht en schuimig mengsel krijgt.
  2. Voeg dan de ei en bloem toe.
  3. Meng alles weer goed samen met een garde of handmixer.

Topping:

  1. Mix de poedersuiker, roomkaas, room en vanillesuiker samen voor ongeveer 2 min. Plaats dit mengsel in een spuitzak (zonder spuitmondje). Plaats deze dan in de koelkast.

Vormen van de cake:

  1. Giet de helft van het beslag in de cakevorm.
  2. Plaats met behulp van een spatel of lepel de roomkaasvulling in midden van je beslag. Zorg dat je de vulling in het midden verspreidt en ongeveer een halve cm ruimte laat langs de kanten van de cakevorm.
  3. Giet de overige helft van het beslag in de bakvorm.
  4. Plaats de cake in de oven en bak deze voor 1 uur op 180°. Houd rekening dat dit kan verschillen voor elke oven.
  5. Wanneer de cake gebakken is, laat je deze volledig afkoelen.
  6. Neem je spuitzak met de roomkaas en spuit deze rond de gehele cake.
  7. Decoreer eventueel met hazelnoot of amandelcrunch.

You may also like

Laat een reactie achter