Gevulde spitskoolrolletjes

door Soumia

Met deze heerlijke gevulde spitskool rolletjes kan je eindeloos variëren. Ze zijn niet enkel simpel om te bereiden maar ze smaken ook erg lekker!😍

INGREDIËNTEN

Voor het gehakt:

  • 1 spitskool
  • 300g kipgehakt (of rundergehakt)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngehakt,
  • 1 wortel, fijngeraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma (optioneel)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie

Voor de tomatensaus:

  • 3 eetlepels tomatenpuree (of 1 blikje)
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 theelepel ketjap manis (optioneel)
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel chili flakes (als je van pittig houdt)
  • handjevol peterselie/koriander, fijngehakt
  • Handjevol Parmezaanse kaas of geraspte kaas

BEREIDINGSWIJZE

Voor de spitskool:

  • Vul een ruime pan voor ongeveer 1/3 met water. Breng aan de kook en plaats de hele spitskool erin. Kook 15-20 minuten en draai af en toe om. (Bewaar 100ml kookwater van de spitskool in een kom!)
  • Plaats de spitskool in een vergiet en laat het afkoelen.
  • Snijd vervolgens de bladeren van de spitskool één voor één af. Probeer ze heel te houden want ze kunnen gemakkelijk scheuren.
  • Snijd het harde gedeelte van elke blad af met een mes of schaar (zie foto).
  • Plaats ze op een bord en zet ze opzij.

Voor de gehaktvulling:

  • Plaats het gehakt in een ruime kom en voeg de paprika, ui, knoflook, wortel en de olijfolie hieraan toe. Meng alles goed samen en voeg alle kruiden toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg als laatste de peterselie/koriander toe en meng alles weer mooi samen. Zet de kom even opzij.

Voor de tomatensaus:

  • Vul een kleine pan met de bewaarde kookwater van de spitskool.
  • Breng deze aan de koek en voeg de tomatenpuree erbij. Roer alles mooi samen en laat koken voor 2min op een laag vuurtje.
  • Voeg vervolgens de ketjap manis, zure room en de gedroogde basilicum toe.
  • Roer alles goed samen en breng op smaak met zout en peper.

Opvullen van de koolrolletjes: (zie stappenfoto’s):

  • Leg een blad neer en schep 1 eetlepel van het gehakt mengsel onderaan het blad. Breng de zijkanten naar binnen toe en rol de blad strak op als een loempia (zie stappenfoto’s).  Doe dit met de resterende bladen.
  • Giet daarna ongeveer 4 eetlepels van de tomatensaus in een ovenschaal.
  • Plaats hierboven de gevulde koolrolletjes en verdeel ze mooi langs elkaar.
  • Giet er dan de resterende tomatensaus overheen. Doe er wat Parmezaanse kaas over en gedroogde basilicum.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de rolletjes voor 45min in de oven op 200°.
  • Na 10min haal je de aluminiumfolie af en laat je het verder bakken.
  • Serveer het warm samen met een heerlijke salade of rijst.
  • Geniet!

HANDIGE TIPS:

  • Je kan de rolletjes ook vullen met rijst, super lekker!
  • Heb je liever geen kipgehakt, laat deze dan weg of vervang het door een gehakt naar keuze.
  • Vul de rolletjes met groenten naar eigen smaak.

 

 

You may also like

2 reacties

Marc van Eeten 15 augustus 2020 - 16:46

Vandaag gemaakt en gegeten was echt verrukkelijk…!!

Reply
Soumia 17 augustus 2020 - 10:52

Hi Marc,

Aah super leuk om te lezen! Ik ben blij dat je ervan hebt genoten!

Reply

Laat een reactie achter