Diner – January 25, 2023
Gevulde msemen met fetakaas en peterselie
Gevulde msemen met fetakaas en peterselie
Is it Ironman?😱 Is it Batman🦇? Is it Superman🦸🏻♂️? Neeee het is: Msmennnn🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heeerlijke Marokkaanse msemen heb ik gevuld met fetakaas en peterselie😍. Het is lekker zacht en heeft tegelijkertijd een krokante bite😋.
Gevulde msemen met fetakaas en peterselie
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 200 g bloem
- 200 g fijne griesmeel
- 1 theelepel gedroogde gist
- 1 theelepel zout
- 250 ml lauw warm water
Voor de vulling:
- bosje verse peterselie fijngesneden
- 200 g vegan fetakaas (of witte kaas), verkruimeld
- snufje peper
- Voor het vormen van de msemen:
- 100 g ongezouten boter Flora Plant
- 100 ml zonnebloemolie
Instructies
Voor het deeg:
- Plaats de bloem en het fijne griesmeel in een ruime kom.
- Voeg de gist en het zout toe.
- Meng het samen tot een geheel.
- Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen. Als het mengsel te droog is en je geen deeg kunt vormen, voeg dan extra water toe. Zorg ervoor dat je niet te veel water toevoegt, dit maakt je deeg erg plakkerig waardoor je het niet gaat kunnen kneden, voeg in dit geval een beetje bloem toe.
- Zodra je deeg klaar is, verdeel je het in gelijke kleine balletjes. Plaats de balletjes op een dienblad en besprenkel ze lichtjes met zonnebloemolie.
- Dek de balletjes af met plastic folie en laat ze rusten voor 15 minuten. Door ze te laten rusten, zullen ze straks gemakkelijker zijn om te vormen.
Voor de vulling:
- Plaats de fijngehakte peterselie in een ruime kom.
- Verkruimel de fetakaas en meng deze goed samen met de peterselie.
- Werk af met een beetje peper.
- Zet even opzij.
Voor het vormen van de msemen:
- Vet je werkplek in met een beetje zonnebloemolie.
- Plaats een deegballetje op je je werkplek en giet ongeveer één theelepel zonnebloemolie op een deegbal.
- Maak met je handen het deeg dun om een cirkel te en vorm een hier een cirkel van.
- Verspreid met je handen de zachte Flora Plant roomboter over het deeg en strooi er een beetje fijne griesmeel overheen. De plantaardige roomboter zorgt ervoor dat de msemen lekker zacht wordt.
- Plaats een kleine hoeveelheid vulling in het midden van het afgevlakte deeg en verspreid de vulling met je handen over het deeg.
- Vouw de msemen horizontaal naar binnen toe en plooi dan de zijkanten naar binnen toe.
- Nu heb je een mooi vierkantig deeg gevormd. Plaats deze opzij en werk zo de resterende deeg balletjes af.
- Wanneer je alle msemen hebt gevormd, ga je ze 1 voor 1 een zachtjes plat drukken. Zorg dat je ze nog in een vierkantige vorm kunt behouden.
- Verhit een koekenpan en besprenkel deze met een beetje zonnebloemolie.
- Plaats de gevulde msemen in de pan en bak deze aan beiden kanten goudbruin op een laag vuurtje.
- Serveer met een glaasje Marokkaanse muntthee en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Wat een heerlijk basisrecept voor msemmen/rghayef. Eindelijk een recept dat goed lukt 🙂
Ik heb een paar gevuld met gehakt en een paar zonder vulling gelaten. Deze.ga ik echt vaker maken ♡
Heel goed recept. Dank je wel.