Gevulde puntpaprika

door Soumia

INGREDIËNTEN

Voor de gevulde puntpaprika’s:

  • 4 puntpaprika’s
  • 300g gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomatenvlees, gepureerd of in blokjes (400g)
  • 125g rijst of 1 zakje rijst
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 100ml water
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • halve theelepel chilipoeder (als je van pittig houdt)
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • handjevol peterselie of koriander, grofgehakt
  • zout en peper naar smaak

Voor de yoghurt-knoflooksaus:

  • 5 eetlepels yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • snufje zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm alvast de oven voor op 200°.
  • Snijd de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s.
  • Plaats de puntpaprika’s in een ruime ovenschaal en zet even opzij.
  • Verhit ondertussen in een ruime pan met olijfolie. Voeg de gehakt hieraan toe en breek deze los met een vork.
  • Bak het gehakt totdat deze bruin en gaar wordt.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en laat deze voor 5min bakken met het gehakt.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree en alle kruiden toe. Meng alles goed samen en laat het voor 2min bakken.
  • Giet de tomatensaus en de ketjap manis erna bij. Meng alles mooi samen.
  • Verkruimel het bouillonblokje in de saus en voeg vervolgens het water hieraan toe.
  • Laat het voor ongeveer 20min zachtjes sudderen.
  • Ondertussen kook je de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Giet de rijst vervolgens af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles mooi samen.
  • Proef de vulling en breng eventueel op smaak met zout en peper.

  • Als laatste voeg je de fijngehakte peterselie/koriander toe en meng alles mooi samen.
  • Neem de puntpaprika’s erbij en vul deze met het mengsel. Werk elke paprika af met een beetje geraspte kaas.
  • Laat de paprika’s bakken in de oven voor 30 à 40min.

Voor de yoghurt-knoflooksaus:

  • Plaats alle ingrediënten van de saus in een kom en meng deze goed samen.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Zet even opzij.

Afwerking:

  • Verwijder de puntpaprika’s uit de oven en werk ze af met de yoghurt-knoflook sausje.
  • Serveer en geniet!

You may also like

5 reacties

Sussie 30 december 2019 - 13:45

Weer een heerlijk recept!
1 vraagje; welke yoghurt gebruik je voor de knoflooksaus?

Reply
Soumia 2 januari 2020 - 18:29

Hii Sussie,

Ik gebruik hiervoor volle yoghurt! 🙂

Reply
Najima 18 augustus 2020 - 15:05

Heerlijk dit wil ik maken.
Er staat alleen niet bij hoeveel gram rijst?.

Reply
Karima 3 september 2020 - 12:49

Gisteren dit recept gemaakt, HEMELS! Zout en peper was niet eens nodig 🙂

Reply
Soumia 6 september 2020 - 08:49

Hi Karima,

Aahw zo leuk om te lezen dit! Ik ben blij dat je hiervan hebt genoten 🙂

Liefs,
Sou

Reply

Laat een reactie achter