INGREDIËNTEN
Voor de gevulde puntpaprika’s:
- 4 puntpaprika’s
- 300g gehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 blik tomatenvlees, gepureerd of in blokjes (400g)
- 125g rijst of 1 zakje rijst
- 1 blokje groentenbouillon
- 100ml water
- 1 theelepel curcuma
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel ketjap manis
- halve theelepel chilipoeder (als je van pittig houdt)
- 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
- handjevol peterselie of koriander, grofgehakt
- zout en peper naar smaak
Voor de yoghurt-knoflooksaus:
- 5 eetlepels yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel gedroogde munt
- snufje zout
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm alvast de oven voor op 200°.
- Snijd de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s.
- Plaats de puntpaprika’s in een ruime ovenschaal en zet even opzij.
- Verhit ondertussen in een ruime pan met olijfolie. Voeg de gehakt hieraan toe en breek deze los met een vork.
- Bak het gehakt totdat deze bruin en gaar wordt.
- Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en laat deze voor 5min bakken met het gehakt.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree en alle kruiden toe. Meng alles goed samen en laat het voor 2min bakken.
- Giet de tomatensaus en de ketjap manis erna bij. Meng alles mooi samen.
- Verkruimel het bouillonblokje in de saus en voeg vervolgens het water hieraan toe.
- Laat het voor ongeveer 20min zachtjes sudderen.
- Ondertussen kook je de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Giet de rijst vervolgens af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles mooi samen.
- Proef de vulling en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Als laatste voeg je de fijngehakte peterselie/koriander toe en meng alles mooi samen.
- Neem de puntpaprika’s erbij en vul deze met het mengsel. Werk elke paprika af met een beetje geraspte kaas.
- Laat de paprika’s bakken in de oven voor 30 à 40min.
Voor de yoghurt-knoflooksaus:
- Plaats alle ingrediënten van de saus in een kom en meng deze goed samen.
- Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Zet even opzij.
Afwerking:
- Verwijder de puntpaprika’s uit de oven en werk ze af met de yoghurt-knoflook sausje.
- Serveer en geniet!
5 reacties
Weer een heerlijk recept!
1 vraagje; welke yoghurt gebruik je voor de knoflooksaus?
Hii Sussie,
Ik gebruik hiervoor volle yoghurt! 🙂
Heerlijk dit wil ik maken.
Er staat alleen niet bij hoeveel gram rijst?.
Gisteren dit recept gemaakt, HEMELS! Zout en peper was niet eens nodig 🙂
Hi Karima,
Aahw zo leuk om te lezen dit! Ik ben blij dat je hiervan hebt genoten 🙂
Liefs,
Sou