Gevulde zachte yoghurtbroodjes [Video]

door Soumia

Deze zachte yoghurtbroodjes zijn heel lekker en snel klaar! De toevoeging van de yoghurt maakt de broodjes zacht en luchtig. Het leuke aan de yoghurtbroodjes is dat je kan variëren met de vulling. Zelf vind ik een hartige vulling het lekkerst! Vandaar ook dat ik het recept van de yoghurtbroodjes met hartige vulling met jullie wil delen.

Ook is het mogelijk om de yoghurtbroodjes een dag van tevoren te maken voor bijvoorbeeld een gelegenheid. Ze zijn dan net zo lekker. Kortom, heerlijke yoghurtbroodjes met super veel variatie!

HIER KAN JE ZIEN HOE IK DEZE YOGHURTBROODJES MAAK (2MIN):

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:

  • 500g bloem
  • 1 eetlepel droge gist
  • halve eetlepel zout
  • 125ml zonnebloemolie
  • 125ml melk
  • 125ml Griekse yoghurt

Voor de vulling:

  • 300g kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode of groene paprika, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook , fijngehakt
  • 1 geraspte wortel
  • beetje peterselie en koriander
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Deeg:

  1. Plaats de bloem in een kom en voeg de zout en gist hieraan toe. Meng dit even samen.
  2. Neem een andere kom en giet hierin de melk, olie en griekse yoghurt. Mix alles samen met een garde.
  3. Neem de bloem erbij en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin je melk-olie-yoghurt mengsel.
  4. Meng en kneed alles samen totdat je een soepel deeg verkrijgt. Je kan hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.
  5. Dek het deeg af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.

Vulling:

  1. Giet de zonnebloemolie in de pan.
  2. Voeg vervolgens de paprika en geraspte wortel hieraan toe. Bak deze voor een aantal minuten op een middelhoog vuurtje totdat deze glazig worden.
  3. Voeg dan de stukjes kippenborst hieraan toe.
  4. Voeg de fijngehakte knoflook toe.
  5. Kruid het geheel met curcuma, gemberpoeder, zout en peper. Meng alles goed samen totdat de kippenstukjes helemaal bedekt zijn met de kruiden.
  6. Voeg de peterselie en koriander als laatste toe.
  7. Bak alles samen gaar.
  8. Als je ziet dat het mengsel droog is, dan kan je hier een beetje zonnebloemolie aan toevoegen.
  9. Wanneer het mengsel gaar is, plaats je het in een kom en laat je het volledig afkoelen.

Vormen van de broodjes:

  1. Strooi een beetje bloem op je werkplek en plaats de deeg hierop.
  2. Rol het deeg uit met behulp van een deegroller. je kan ook je handen gebruiken hiervoor.
  3. Steek dan met behulp van een koffiemok of kommetje ronde cirkels uit het deeg.
  4. Neem 1 rondje deeg en maak deze een beetje plat.
  5. Plaats dan 1 eetlepel van de vulling in het midden en vouw de randen goed dicht (zie video).
  6. Vorm zo alle broodjes met het resterend deeg.
  7. Plaats de broodjes op een ingevette bakplaat en laat deze nogmaals voor 1 uur rijzen.
  8. Na het rijzen bestrijk je de broodjes met 1 eigeel zodat ze goudbruin worden tijdens het bakken.
  9. Als laatste kan je er nog sesamzaadjes op strooien.
  10. Bak de broodjes voor 30min op 200° of totdat deze mooi goudbruin worden.

 

 

You may also like

3 reacties

A 20 mei 2020 - 12:35

Hey,

Bedoel je misschien bij de droge gist en zout een theelepel? Of is het wel degelijk een eetlepel?

Dankje

Reply
Soumia 21 mei 2020 - 19:05

Het is degelijk een eetlepel🙈🥰

Reply
A 21 mei 2020 - 21:31

Dankje! 😉

Reply

Laat een reactie achter