– Hoofdgerechten –
Gnocchi met garnalen en burrata
Gnocchi met garnalen en burrata is een heerlijk en smaakvol gerecht dat uit de Italiaanse keuken komt. Het gerecht heeft is ontzettend romig en is uitermate geschikt wanneer je tijd hebt voor een avondje uitbuiken 😉
Dit gerecht bevat al het goede ter wereld: zachte gnocchi, sappige garnalen, een smaakvolle tomatensaus en de romige weelde van burrata. Het is een feest voor je smaakpapillen en het zal je zeker verrassen met zijn heerlijke smaak!
Lees hieronder verder als je meer wilt weten of burrata!
Gnocchi met burrata
Ga aan de slag met dit romige gnocchi recept. Bereid het met garnalen en met authentieke burrata uit de Puglia regio uit Italië. What's more to wish for?
Ingrediënten
De garnalen
- 300 g garnalen King prawn, gepeld en schoongemaakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1/2 theelepel chili vlokken optioneel, voor wat pit
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels zonnebloemolie
De saus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui versnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 250 g kerstomaten
- 1 eetlepel zoete chilisaus
- 200 ml kookroom
- 1 bol burrata mozzarella gevuld met room
- 400 g gnocchi verse of gekookte
Optioneel ter garnering
- Verse koriander fijngehakt
- Geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
- Plaats de garnalen in een kom en voeg hieraan de zonnebloemolie, de gedroogde basilicum, de chili vlokken en de paprikapoeder toe. Meng alles samen.
- Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze tot ze roze en gaar zijn. Dit duurt meestal slechts enkele minuten. Haal de garnalen uit de pan en zet ze opzij.
- In dezelfde pan bak je de fijngehakte ui en knoflook glazig. Voeg de kerstomaten toe en laat ze voor een aantal minuten zacht worden. Verpletter ze daarna met een vork tot puree. Roer goed door en voeg de chilisaus en de kookroom toe. Laat het geheel sudderen op een laag vuur gedurende 3 minuten.
- Proef de saus en breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte gnocchi en de gebakken garnalen toe aan de saus en meng goed, zodat de gnocchi volledig bedekt zijn met de tomatensaus.
- Scheur de burrata in stukken en leg deze bovenop het geheel. De warmte van de saus zal de burrata laten smelten en zorgen voor een heerlijke romige afwerking.
- Als je dat wenst, garneer je het gerecht met wat verse koriander en geraspte Parmezaanse kaas.
- Serveer en geniet van deze heerlijke maaltijd!
Wat is burrata?
Burrata is een verse Italiaanse kaas, die gemaakt is van mozzarella en room. De buitenkant is vrij stevig, terwijl de binnenkant zacht en cheesy is, dankzij de vulling van stracciatella.
Stracciatella is een combinatie van Mozzarella en Burrata, dus het zijn eigenlijk zachte kaasstukjes vermengd met room. De kaas komt oorspronkelijk uit de Puglia regio in Italië en staat bekend om zijn bijzondere rijke smaak en romige textuur. Burrata serveer je als voorgerecht in combinatie met brood, olijfolie, tomaten of basilicum óf je verwerkt het in een pastagerecht, zoals Soumia heeft gedaan!
Gnocchi met garnalen niet wat je zoekt?
Ben je eigenlijk op zoek naar een ander recept met pasta of een compleet ander visgerecht? Laat je verrassen door de inspiratie van Soumia en doorzoek de uitgebreide receptendatabase!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Super lekker!
Dankje Andree voor de complimenten! 🙂
Overheerlijk, vol smaak maar vooral snel klaar en niet moeilijk.
Jaaa eh! 🙂
Heerlijk, ga het zeker vaker maken!!!!!
Echt doen, geen spijt ga je krijgen! 🙂
Top recept!
Echt een top recept!