Diner – January 25, 2023
Griesmeelcake (Revani)
Griesmeelcake (Revani)
Mijn volgende recept klinkt bijna als een bekend fashionmerk; Revani ®️😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gucci, Dior, Louis Vuitton eat your hearts out want deze Turkse Revani is niet alleen prachtig voor het oog maar ook nog eens super yummyyyy😍. Dus Revani loop maar elegant door de cakewalkkk recht mijn mond in🤭. Wie vindt ook dat @nlvogue het een plekje op de voorkant van hun magazine moet geven?🙋🏻♀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Revani is Turkse versie van een zoete cake gemaakt met griesmeel en siroop🤤. Super simpel om te maken met maar een paar ingrediënten😏. Gegarandeerd genieten!💯😍
Turkse griesmeelcake (Revani)
Ingrediënten
Voor de griesmeelcake:
- 3 eieren
- 180 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 180 ml zonnebloemolie
- 200 g yoghurt
- 100 g bloem
- 170 g fijne griesmeel
- 1 zakje bakpoeder
- halve theelepel zout
Voor de suikersiroop:
- 200 ml water
- 180 g suiker
- 1 theelepel oranjebloesemwater optioneel
Instructies
Voor de griesmeelcake:
- Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker in een ruime kom.
- Mix het geheel voor ongeveer 5min op een middelhoge stand van je handmixer totdat het een lichtgele massa vormt.
- Meng alles samen met behulp van een spatel. Zo worden alle ingrediënten goed opgenomen.
- Voeg vervolgens de zonnebloemolie en de Griekse yoghurt toe en mix het weer even kort samen.
- Voeg vervolgens de bloem, fijne griesmeel, bakpoeder en zout toe aan het beslag. Mix het weer kort samen. Meng alles goed samen met een spatel.
- Vet een ruime ovenschaal in met zonnebloemolie en giet het beslag in de schaal.
- Plaats het in een voorverwarmde oven op 170° voor 45min of totdat het gaar en mooi goudbruin wordt. De gaarheid kan je testen met behulp van een satéprikker. Prik deze in de cake, komt de satéprikker er droog uit dan is de cake gaar.
- Snijd de cake in vierkanten stukken en laat deze in de ovenschaal afkoelen voor ongeveer 20min.
Voor de suikersiroop:
- Plaats het water, suiker en oranjebloesemwater (optioneel) in een kleine pan.
- Breng het aan de kook en laat het voor 5min doorkoken op een middelhoog vuurtje. Je hoeft het niet te roeren! Wanneer het bubbeltjes begint te vormen, dan is het klaar en mag je het vuur uitschakelen.
Afwerking:
- Neem je ovenschaal met de cake erbij en giet de suikersiroop met behulp van een lepel over de cake.
- Zorg dat de cake helemaal gedekt is met de siroop. Je ziet dat de cake de siroop opneemt. Je kan er ook voor kiezen om minder siroop te gebruiken.
- Werk daarna de cake af met grof gehakte pistachenootjes of geraspte kokos.
- Laat de cake nu volledig afkoelen. Je kan deze daarna in de koelkast doen en de volgende dag serveren, dan smaakt ie nog beter.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Simpel maar erg lekker ( gevaarlijk lekker)
Hihii mooi beschreven! 🙂
Beste Sou,
Wat een toprecept! Het is iedere keer weer perfect 🤩 mijn gezin en ik zijn er ben er dol op! Je kan trouwens ook kokosrasp/citroenrasp of sinaasappelrasp door het beslag heen doen. Ook heel lekker 😋
Hi Zeynep, dankjewel voor de mooie woorden! Oehhh ook een lekkere tip inderdaad! 🙂
Deze is elke keer weer een succes !
Super gemakkelijk en overheerlijk 💛
Super leuk dat het elke keer weer een succes is met dit recept! Doet me goed dit te lezen 🙂
Echt lekker!
Jaaaa he! 🙂
Heerlijke cake !
Makkelijk en snel om te maken
Ik maak het met elk feest voor mij en voor mijn familie
Een echte aanrader !
Hi Maggy, dankjewel voor jouw mooie complimenten! 🙂