Diner – January 25, 2023

Groentestamppot met ketjap gehaktballen

Groentestamppot met ketjap gehaktballen

Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.. Nou deze ketjap gehaktballen mogen altijd blijven terugkeren naar mij!
Deze heerlijke ketjap gehaktballen met een groente stamppot is niet normaal lekker. De combinatie van smaken en texturen is on point👌🏼. Het is zó eenvoudig om te bereiden terwijl je er zóveel lekkers voor terugkrijgt!

Groentestamppot met ketjap gehaktballen

Ingrediënten
  

Voor de groente stamppot:

  • 1,5 kg aardappelen zacht kokende
  • 200 g Italiaanse roerbakgroente of groente naar keuze
  • klontje roomboter
  • 130 ml melk
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout en peper naar smaak

Voor de ketjap gehaktballen:

  • 500 g gehakt rund of naar keuze
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • halve theelepel chili poeder als je van pittig houdt
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 5 eetlepels bloem
  • Voor de jus:
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • halve theelepel chili poeder als je van pittig houdt
  • 100 ml water
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

Voor de puree:

  • Kook de aardappelen samen met de Italiaanse roerbakgroente gaar met een beetje zout.
  • Wanneer de aardappelen en groente gaar zijn, giet je ze af.
  • Stamp alles fijn met de boter en de melk. Voeg de kerriepoeder toe en meng alles mooi samen.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper.

Voor de gehaktballen:

  • Plaats het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten van het gehakt toe. Meng alles goed samen met je handen.
  • Vorm het gehakt in balletjes ter grootte van een walnoot ongeveer. Vorm hier ongeveer 8 à 9 gehaktballetjes van.
  • Verspreid de bloem over een ruim bord en plaats hierin je gehaktballen. Rol deze 1 voor 1 door de bloem en schud ze even af zodat ze niet met een dikke laag bloem bedekt zijn.
  • Verhit vervolgens een pan met zonnebloemolie en plaats de gehaktballetjes in de pan.
  • Bak deze aan beiden kanten goudbruin op een middelhoog vuurtje.
  • Verwijder daarna de gehaktballen van de pan en plaats ze op een bord even opzij.

Voor de jus:

  • In dezelfde pan waar je de gehaktballen in bakte, voeg je de boter toe. Laat deze volledig smelten op een laag vuurtje.
  • Voeg vervolgens de gesneden ui en knoflook toe. Bak deze op een laag vuurtje totdat de ui zachter is geworden.
  • Voeg daarna de ketjap manis, chilisaus en bruine suiker toe. Meng alles goed samen.
  • Vervolgens giet je het water erbij. Meng alles goed samen en laat koken totdat de saus verdikt is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Als laatste verdeel je de gehaktballen in de saus. Met behulp van een lepel bedek je de balletjes met de saus. Laat nogmaals voor 10 à 12min koken in de saus.
  • Mocht de saus te dik zijn, voeg er dan een beetje water aan toe.
  • Serveer de groentestamppot met de gehaktballen en giet hierover de heerlijk jus.
  • Geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept