Harissa kip uit de oven met krielaardappelen (Video)

door Soumia

Kip staat vaak in mijn lijstje als het gaat om ovengerechten! Dit keer heb ik er een Marokkaanse twist aangegeven door de toevoeging van harissa en andere Marokkaanse kruiden.  Harissa puree kan je verkrijgen in verschillende Marokkaanse of Turkse winkels. Tegenwoordig kan je deze ook bij een aantal supermarkten vinden. Harissa-puree bestaat uit een rode en groene variant. De kleur wordt bepaald door de kleur pepers die erin gebruikt worden. Ik gebruik meestal de rode variant omdat ik persoonlijk meer houd van deze smaak. Hou jij van ovengerechten? Dan zou ik zeker dit recept uitproberen. Het is simpel, snel en overheerlijk!

INSTRUCTIE VIDEO:

INGREDIËNTEN

  • 6 à 8 kippenboutjes
  • 300g krielaardappelen
  • 2 verse tomaten (optioneel)
  • 1 citroen (optioneel)
  • verse rozemarijn (paar takjes)

Voor de marinade:

  • 1 eetlepel harissa puree
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel curcuma
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

  • Plaats alle ingrediënten van de marinade in een kom en meng deze goed samen.
  • Was de kippenboutjes goed schoon en plaats deze in de marinade. Zorg ervoor dat je de kippenboutjes goed bedekt met de marinade.
  • Bedek de kom met plastiek folie en laat de kippenboutjes voor minimum 1 uur marineren in de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Bedek een bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier.  Verdeel de kippenboutjes over heel de bakplaat.
  • Was de krielaardappeltjes schoon en plaats deze in de resterende marinade. Als je zou merken dat er te weinig marinade over is, voeg dan een beetje olijfolie en citroensap toe.  Bedek de krielaardappelen goed met de marinade.
  • Verdeel ze vervolgens op de bakplaat samen met de kippenboutjes.
  • Plaats de teentjes knoflook (geheel met schil) tussen de krielaardappelen en kippenboutjes.
  • Als laatste verdeel je de takjes rozemarijn over heel de bakplaat.
  • Optioneel is om grove stukken tomaat en citroen toe te voegen aan de bakplaat (zie video).
  • Bak het geheel vervolgens voor 40min in de oven op 200° of totdat de aardappelen en kippenboutjes gaar zijn.  Dit kan verschillen voor elke oven.
  • Je kan er ook voor kiezen om de kippenboutjes te grillen, super lekker!
  • Serveer met warm brood en geniet!

You may also like

4 reacties

Manon 3 maart 2019 - 18:14

Assalamoe Aleikoum zus,

Ziet er heerlijk uit ma sha Allaah. Moge Allaah swt u belonen. Ik had een vraagje.. Als u alles in de oven doet.. doet u er dan nog aluminiumfolie overheen, zodat de sap van de citroen etc. er goed in trek.

Reply
Soumia 4 maart 2019 - 20:21

Wa alaykoum salaam ukhti,

Barak Allahoe fiki en Allahoema ameen op jouw mooie dua!

U kunt ervoor kiezen om aluminiumfolie eroverheen te doen zodat de kip ook niet snel zal aanbranden en de sap zoals u zegt goed intrekt.

Reply
Manon 4 maart 2019 - 20:25

BarakAllaah oefieki zus voor uw reactie!

Reply
Kim 4 juni 2020 - 12:48

Hallo, ziet er heerlijk uit. Is het heel pittig allemaal of niet? Ik nl. kippenbouten en krieltjes voor vanavond en sperziebonen en ik heb nog een pot met rozenharissa staan. Zocht naar een goede marina nl. Ideaal dus dit gerecht van jou! Gr Kim.

Reply

Laat een reactie achter