Hartige bladerdeegroosjes

door Soumia

Bladerdeeg ligt hier bijna altijd wel in de vriezer dus daar kon ik gelijk mee aan de slag gaan voor hartige gevulde bladerdeeg hapjes. Ook voor lange dagen is het handig om vlug een lekker hapje op tafel te toveren. Tijdens de ramadan komt dit goed van pas, je hoeft niet lang in de keuken te staan om iets lekkers te maken.  Je kan talloze versies maken van hartige bladerdeeg hapjes. Dit keer koos ik ervoor om de bladerdeeg te vullen met een gehaktbal. Zoals je kan zien heb ik het gevormd tot een roos, schattig toch?. Het lijkt alsof je uren in de keuken ervoor hebt gestaan terwijl het eigenlijk zo simpel en snel is!

BEKIJK HIER DE VIDEO VAN DE HARTIGE BLADERDEEGROOSJES (1MIN):

 

INGREDIËNTEN

  • 1 pak bladerdeeg (ik heb de vierkanten plakjes gebruikt)
  • 300g kipgehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 geraspte wortels
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • fijngehakte peterselie en koriander
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 100g paneermeel
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Geraspte mozarella
  • extra zonnebloemolie voor te bakken
  • 1 losgeklopt ei

BEREIDINGSWIJZE

  • Plaats het kippengehakt in een schaal en voeg de fijngesneden ui, geraspte wortel, kruiden en peterselie toe. Meng alles goed samen.
  • Voeg dan de zonnebloemolie en paneermeel toe. Als je ziet dat de balletjes nog een beetje vochtig zijn, voeg er dan wat meer paneermeel aan toe.
  • Vorm ballen van dit mengsel ter grootte van een walnoot.
  • Doe de zonnebloemolie in een pan en bak de gehaktballen af totdat deze gaar zijn.
  • Laat ze vervolgens volledig afkoelen.
  • Neem een plakje bladerdeeg en snijd met behulp van een mes of pizzasnijder 4 verticale lijnen langs elke zijde (zie video). Laat wat ruimte vrij in het midden.
  • Plaats in het midden 1 theelepel geraspte mozzarella.
  • Neem de afgekoelde gehaktbal en plaats deze op de geraspte kaas.
  • Voeg alle randjes samen en vorm deze tot een roos (zie video voor de instructies).
  • Doe dit voor alle plakjes bladerdeeg totdat je gehaktballen zijn opgebruikt.
  • Plaats de roosjes in een bakplaat die je bekleed met bakpapier.
  • Smeer de bladerdeeg roosjes in met een losgeklopt ei zodat ze mooi goudbruin worden in de oven.
  • Bak de roosjes af in een voorverwarmde oven van 200° voor 20min of totdat het bladerdeeg goudbruin is.

 

You may also like

Laat een reactie achter