Hartige crêpes

door Soumia

Wat heb je nodig?

Crêpes:

  • 250g bloem
  • 2 eieren
  • 500ml melk
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 150g kipfilet
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 paprika, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • scheutje olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 eetlepel crème fraîche (zure room)
  • 1 theelepel curcuma
  • zout en peper naar smaak
  • fijngehakte peterselie

Zeef de bloem in een kom en voeg hier een snufje zout aan toe.

Breek de eieren en voeg ze toe aan de bloem. Giet de helft van de melk erbij en mix dit goed door, totdat je geen klontjes meer ziet in je beslag.

Voeg de resterende melk toe en mix alles goed tot een glad beslag.

Verhit vervolgens een koekenpan op een middelhoog vuurtje en besmeer de pan met een beetje boter.

Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te schenken. Beweeg de pan in een ronde beweging zodat het beslag gelijkmatig over de bodem van de pan wordt verdeeld.

Als de pannenkoek los komt en de randjes beetje gebakken zijn, is het tijd om de pannenkoek om te draaien. Dit duurt ongeveer 1 minuut.

Draai de pannenkoek om met behulp van een spatel. Bak dan de andere kant van de pannenkoek totdat deze mooi gebakken is.

Werk zo het hele beslag af. Als alle pannenkoeken gebakken zijn, plaats je deze even aan de kant om volledig af te koelen.

Nu kan je aan de vulling beginnen.

Neem een pan en giet hier een scheutje olijfolie of zonnebloemolie. Voeg de kipfilet hieraan toe die je in heel kleine stukjes hebt gesneden. Laat dit voor een aantal minuten bakken.

Voeg het versnipperd ui, paprika en knoflook hieraan toe. Vervolgens voeg je alle kruiden toe en laat je alles roerend bakken voor 5min. Voeg hierna de peterselie toe.

Als de kip gaar is, voeg je er de crème fraîche hieraan toe. Meng alles goed samen. Plaats de vulling in een kom en laat deze volledig afkoelen.

Neem een pannenkoek erbij en snijd de zijkanten hiervan af. Snijd vervolgens de pannenkoek door de helft.

Plaats de 2 strookjes crepes half op elkaar in de lengte. Als het goed is heb je nu 1 lange strook.

Plaats 1 eetlepel van de vulling onderaan en vouw deze in de vorm van een driehoek (zie foto).

 

Verwarm vervolgens een koekenpan en plaats de hapjes in de pan. Besmeer ze met zachte boter zodat ze een mooi goudbruine kleur krijgen tijdens het bakken.

Thuis noemen ze deze crêpe briouates, leuke naam toch? Haha hoe zouden jullie deze noemen? Anyway, deze moet je gewoon maken als je je familie/bezoek/vrienden blij wilt maken, echt heerlijk!

 

 

You may also like

Laat een reactie achter