Hartige taart (quiche) met broccoli en kip

door Soumia

Ik presenteer je deze heerlijke en hartige quichetaart. Deze taart heeft een crunchy buitenkant en een heerlijk romig gevulde binnenkant. Deze quiche heb ik gevuld met broccoli en kip in een romige crème fraîche saus. Ben je een beetje quichekeurig? Je kunt de vulling natuurlijk naar eigen wens aanpassen! Keuze zat: Quiche maar wat uit! 🙂

INGREDIËNTEN

  • 1 rol bladerdeeg of 5 plakjes bladerdeeg
  • 300g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, grofgehakt
  • 200g broccoli roosjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijf-of zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 100ml crème fraîche of zure room
  • 3 eieren
  • 100g geraspte kaas

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm alvast de oven voor op 200°.
  • Verhit vervolgens een ruime pan met olijf-of zonnebloemolie.
  • Voeg hieraan de fijngehakte ui en knoflook toe. Meng alles mooi samen en laat voor 3min bakken op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg vervolgens de blokjes kipfilet toe en laat deze voor 5min bakken.
  • Voeg dan de rode paprika en de broccoli roosjes toe. Laat ze voor een 5tal min koken. De broccoli mag een beetje crunchy blijven. Bak totdat de kip gaar is.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de ketjap manis toe en meng alles goed samen.
  • Ondertussen breek je de eieren apart in een ruime kom.
  • Voeg de crème fraîche aan de eieren toe en mix alles goed samen met behulp van een garde.
  • Breng het op smaak met zout en peper. Zet even opzij.
  • Vet vervolgens een bakvorm (20cm) in met een beetje olie of boter.
  • Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Duw de bladerdeeg voorzichtig aan de zijkanten. De randen kan je dichtduwen met je vingers of een vork voor wat extra decoratie.
  • Prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.
  • Strooi daarna een beetje panko of paneermeel over de hele bodem. Als je dit doet, zal je bodem straks niet nat worden door de vulling en blijft deze lekker crunchy.
  • Schep vervolgens de vulling van de kip en broccoli in de bakvorm. Verdeel deze gelijk over heel de bakvorm.
  • Giet vervolgens de ei/crème fraîche mengsel over de kip en broccoli.
  • Als laatste strooi je er de geraspte kaas overheen.
  • Plaats de taart in de oven en bak deze voor ongeveer 30 à 40min (afhankelijk van je oven).
  • Serveer met een frisse salade en geniet!

You may also like

1 reactie

Yasmina 29 augustus 2020 - 21:57

Hoi soumia.

Ik wil dit gerecht graag maken.
Ik zie aantal kruiden op je kipfili ziet er anders uit dan zwarte peper en zout ? Wat voor kruiden kan ik toevoegen?
Groet yasmina

Reply

Laat een reactie achter