Hazelnoot cake

door Soumia

 

Het is alweer oktober, wat vliegt de tijd! Deze periode vraagt om een heerlijke cake! Ik heb eigenlijk wel altijd een excuus om cake te bakken.. Ik vind het namelijk zo ontspannend , ik kan er mensen mee verwennen EN het huis ruikt naar de meest lekker geuren= BONUS dus!

Deze hazelnoot cake staat toch wel bovenaan in mijn lijstje. De cake is zo licht en smaakt ontzettend lekker! Het is velen mensen geliefd dus dan weet ik dat het zeker goed in de smaak is gevallen. Ik kan je vertellen dat het binnen no-time op tafel staat, hup de keuken in!

INGREDIËNTEN

Voor de cake:

  • 200g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • halve theelepel zout
  • 220g ongezouten boter
  • 200g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 165ml melk
  • 130g gemalen hazelnoten

Voor de chocolade ganache:

  • 175g chocolade
  • 190ml slagroom

Decoratie:

  • grof gehakte hazelnoten

BEREIDINGSWIJZE

Voor de cake:

  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Meng met behulp van een garde alles samen en plaats opzij.
  • In een aparte kom mix je de boter, suiker en vanillesuiker samen met een handmixer. Blijf mixen totdat lichtgele en fluffy massa krijgt.
  • Voeg erna één voor één de eieren toe en blijf mixen op een middelhoge stand.
  • Vervolgens voeg je de melk, de gezeefde bloem en de gemalen hazelnoten voorzichtig toe aan het beslag. Mix het kort samen totdat alle ingrediënten opgenomen zijn. Zorg ervoor dat je het niet te lang mixt, de cake moet namelijk luchtig blijven.
  • Het beslag is ook wat dikker dan een standaard cake beslag.
  • Giet het beslag erna in een ingevette cakevorm. Plaats het in een voorverwarmde oven op 160° voor 55min of totdat het gaar en mooi goudbruin wordt. De gaarheid kan je testen met behulp van een satéprikker. Prik deze in de cake, komt de satéprikker er droog uit dan is de cake gaar.
  • Als je merkt dat de cake sneller goudbruin wordt, bedek de bovenkant dan met aluminiumfolie.
  • Wanneer de cake gaar is, laat deze dan afkoelen voor 10min. Ga voorzichtig met een mes langs de cake, plaats er een bord bovenop en draai de cake om.
  • Laat deze nu volledig afkoelen.

Voor de ganache:

  • Verwarm de room op in een pan. Laat deze niet koken!
  • Giet vervolgens de hete room over de chocolade en laat deze voor 3 à 4min zitten.
  • Meng voorzichtig de room en gesmolten chocolade samen.
  • Giet onmiddellijk de ganache over de randen van de afgekoelde cake. Decoreer de cake met de gehakte hazelnoten en geniet!

 

You may also like

5 reacties

Fati 14 oktober 2018 - 11:15

Ziet er goed uit en lijkt ook erg smakelijk, dank voor jouw recept.
Maar wat is het melk of karnemelk toevoegen?

Reply
Soumia 14 oktober 2018 - 19:55

Hey Fati,

Dank je wel voor jouw reactie! Ik bedoelde eigenlijk melk, ik zal het gelijk aanpassen xx

Reply
Atika 21 oktober 2018 - 08:47

Ziet er erg lekker uit!

Reply
Eylul 23 mei 2020 - 23:49

Dag Soumia,

Ik heb deze cake gemaakt voor morgen voor bij de Eid al Fitr.
Bedankt voor deze lekkere recept.
Groetjes

Eylul

Reply
Soumia 31 mei 2020 - 14:31

Hi Eylul,

Ik ben blij dat jullie hiervan hebben genoten!

Liefs,

Sou

Reply

Laat een reactie achter