Diner – January 25, 2023
Indiase gehaktballen in een romige saus
Indiase gehaktballen in een romige saus
Deze super romige gehaktballetjes zijn geïnspireerd door de Indiase keuken. Een combinatie van heerlijke aroma’s maakt dit perfect als comfort food!
Indiase gehaktballen in een romige saus
Ingrediënten
Voor de gehaktballen:
- 400 g gehakt
- 30 g broodkruimels of panko broodkruimels
- zout en peper
- 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
Voor de saus:
- 1 halve ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel gemberpoeder of verse geraspte gember
- 1 eetlepel garam masala
- 1 eetlepel kerrie poeder
- halve theelepel curcuma
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 200 ml romige kokosroom
- 100 ml water
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels boter
- handjevol fijngehakte koriander/peterselie
- 250 g rijst
Instructies
Voor de gehaktballen:
- Verwarm alvast de oven voor op 200°.
- Plaats het gehakt in een ruime kom en voeg hieraan de broodkruimels en olijfolie/zonnebloemolie toe.
- Breng op smaak met zout en peper en meng alles met je handen goed samen.
- Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
- Vorm middelgrote balletjes van het gehakt en plaats deze op je bakplaat. Mocht het moeilijk zijn om de balletjes te vormen, vet dan even je handen in met een beetje olie.
- Laat een beetje ruimte tussen elk gehaktballetje.
- Plaats de gehaktballetjes vervolgens in de oven op 200° voor 15min of totdat ze gaar en bruin zijn geworden.
Voor de saus:
- Verhit een ruime pan met een beetje olijf- of zonnebloemolie.
- Voeg de fijngehakte ui en knoflook aan de pan. Meng alles mooi samen en laat bakken totdat de ui glazig is geworden.
- Voeg daarna de garam masala, curcuma, kerriepoeder, gemberpoeder en de cayennepeper toe. Meng alles mooi samen op een laag vuurtje. Mocht het wat te droog zijn, voeg dan extra olie toe.
- Schep vervolgens de tomatenpuree erbij en laat het even voor 3min inkoken zodat het zure van de tomatenpuree verdwijnt.
- Giet daarna de kokosroom toe en meng alles mooi samen.
- Voeg de Griekse yoghurt en de boter toe en roer alles goed samen. Giet er een beetje water toe, meng het goed samen en laat het vervolgens voor 10min op een laag vuurtje koken.
- Kook ondertussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Haal de gehaktballen van de oven en voeg deze toe aan de saus. Giet met behulp van een lepel de saus over de gehaktballen zodat ze mooi bedekt zijn en de smaken van de saus opnemen. Laat het pruttelen voor 3min.
- Werk daarna de saus af met de fijngehakte koriander/peterselie.
- Serveer het met de rijst en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Heerlijk
Jaaa he! 🙂
Super recept!!!
Wat een heerlijk gerechtwe hebben lekker gegeten.
Hi lieve Kitty, dankjewel voor jouw mooie feedback 🙂
Dankjewel Ronald voor jouw compliment!
super lekker
Dankjewel! 🙂