Indiase gehaktballen in een romige saus

door Soumia

Deze super romige gehaktballetjes zijn geïnspireerd door de Indiase keuken. Een combinatie van heerlijke aroma’s maakt dit perfect als comfort food!

INGREDIËNTEN

Voor de gehaktballen:

  • 400g gehakt
  • 30g broodkruimels of panko broodkruimels
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie

Voor de saus:

  • 1 halve ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder of verse geraspte gember
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel kerrie poeder
  • halve theelepel curcuma
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200ml romige kokosroom
  • 100ml water
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels boter
  • handjevol fijngehakte koriander/peterselie
  • 250g rijst

BEREIDINGSWIJZE

Voor de gehaktballen:

  • Verwarm alvast de oven voor op 200°.
  • Plaats het gehakt in een ruime kom en voeg hieraan de broodkruimels en olijfolie/zonnebloemolie toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en meng alles met je handen goed samen.
  • Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
  • Vorm middelgrote balletjes van het gehakt en plaats deze op je bakplaat. Mocht het moeilijk zijn om de balletjes te vormen, vet dan even je handen in met een beetje olie.
  • Laat een beetje ruimte tussen elk gehaktballetje.
  • Plaats de gehaktballetjes vervolgens in de oven op 200° voor 15min of totdat ze gaar en bruin zijn geworden.

Voor de saus:

  • Verhit een ruime pan met een beetje olijf- of zonnebloemolie.
  • Voeg de fijngehakte ui en knoflook aan de pan. Meng alles mooi samen en laat bakken totdat de ui glazig is geworden.
  • Voeg daarna de garam masala, curcuma, kerriepoeder, gemberpoeder en de cayennepeper toe. Meng alles mooi samen op een laag vuurtje. Mocht het wat te droog zijn, voeg dan extra olie toe.
  • Schep vervolgens de tomatenpuree erbij en laat het even voor 3min inkoken zodat het zure van de tomatenpuree verdwijnt.
  • Giet daarna de kokosroom toe en meng alles mooi samen.
  • Voeg de Griekse yoghurt en de boter toe en roer alles goed samen. Giet er een beetje water toe, meng het goed samen en laat het vervolgens voor 10min op een laag vuurtje koken.
  • Kook ondertussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Haal de gehaktballen van de oven en voeg deze toe aan de saus. Giet met behulp van een lepel de saus over de gehaktballen zodat ze mooi bedekt zijn en de smaken van de saus opnemen. Laat het pruttelen voor 3min.
  • Werk daarna de saus af met de fijngehakte koriander/peterselie.
  • Serveer het met de rijst en geniet!

6 reacties
13

You may also like

6 reacties

Lindsey Maes 20 november 2019 - 15:18

Hey soumia 🙂
Je recepten zien er heerlijk uit!
Ik wou gewoon even vragen voor hoeveel personen deze recepten meestal gemaakt zijn?
Dankje!!

Reply
Soumia 18 december 2019 - 11:48

Hi Lindsey,

Dank je wel, super leuk om te lezen!

Dit is voor 3 personen, afhankelijk van de grootte van de porties.

Liefs,

Soumia

Reply
Desiree 20 februari 2020 - 16:06

Hey hey,
Ik heb een vraagje. Kun je ook gewone kookroom gebruiken ipv kokosroom? 😀
Groetjes Desiree

Reply
Soumia 20 februari 2020 - 16:27

Hi Desiree,

Dat kan zeker!

Liefs,

Soumia

Reply
Esma 9 augustus 2020 - 10:52

Is kokosroom iets anders dan kokosmelk? Zo ja, waar kun je dat in vredesnaam vandaan halen hahahaha.

Reply
Soumia 9 augustus 2020 - 12:36

Hi Ess,

Haha ja is wat lastig om te vinden maar je kan “romige kokosmelk” gebruiken van de AH.

Liefs,

Soumia

Reply

Laat een reactie achter