0

Winkelwagen

Indiase gehaktballen in een romige saus

Een bord met Indiaas geïnspireerde gehaktballen in een romige, kruidige saus, gegarneerd met verse koriander en geserveerd met geurige basmati rijst.

Indiaas geïnspireerde gehaktballen in romige saus: comfortfood met een exotische twist!

Ben jij dol op kruidige gerechten en romige sauzen? Dan zijn deze Indiaas geïnspireerde gehaktballen precies wat je zoekt! Sappige gehaktballen vol specerijen, gekookt in een fluweelzachte saus met kokosmelk en tomaat: een ultiem comfortgerecht dat je binnen no-time op tafel zet. Serveer ze met naan of basmati rijst en waan je even in de straten van Mumbai.

Waarom je dit recept moet proberen

Wat deze gehaktballen zo bijzonder maakt, is de perfecte combinatie van kruiden en romigheid. Garam masala, komijn en koriander zorgen voor een diepe, aromatische smaak, terwijl de romige saus alles mooi in balans brengt. Dit gerecht is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook nog eens supermakkelijk te maken! Tip: Zin in meer Indiase smaken? Probeer dan ook eens mijn kip tikka masala of deze heerlijke butter chicken pasta twist.

Hoe serveer je de Indiaas geïnspireerde gehaktballen?

Deze gehaktballen zijn perfect met geurige basmati rijst of versgebakken naanbrood om de heerlijke saus mee op te dippen. Wil je wat extra groenten toevoegen? Roer wat spinazie of doperwten door de saus en maak het gerecht nog voedzamer!

Meer wereldse gehaktballen?

Ben je fan van gehaktballen met een twist? Probeer dan ook eens mijn Thaise gehaktballen in rode currysaus of deze gehaktballen op Afghaanse wijze.

Een bord met Indiaas geïnspireerde gehaktballen in een romige, kruidige saus, gegarneerd met verse koriander en geserveerd met geurige basmati rijst.

Indiase gehaktballen in een romige saus

Deze Indiaas geïnspireerde gehaktballen in romige saus zijn vol van smaak en heerlijk kruidig! Ze worden gebakken in de oven en geserveerd in een fluweelzachte saus met kokosroom en specerijen. Een makkelijk en smaakvol gerecht dat perfect past bij rijst!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Frans Nederlands Europees, indiaas
Porties 4 personen
calorieën 550 kcal

Ingredients
  

Voor de gehaktballen:

  • 400 g gehakt
  • 30 g broodkruimels of panko broodkruimels
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie

Voor de saus:

  • 1 halve ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder of verse geraspte gember
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel kerrie poeder
  • halve theelepel curcuma
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 ml romige kokosroom
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels boter
  • handjevol fijngehakte koriander/peterselie
  • 250 g rijst

Instructions
 

Voor de gehaktballen:

  • Verwarm alvast de oven voor op 200°.
  • Plaats het gehakt in een ruime kom en voeg hieraan de broodkruimels en olijfolie/zonnebloemolie toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en meng alles met je handen goed samen.
  • Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
  • Vorm middelgrote balletjes van het gehakt en plaats deze op je bakplaat. Mocht het moeilijk zijn om de balletjes te vormen, vet dan even je handen in met een beetje olie.
  • Laat een beetje ruimte tussen elk gehaktballetje.
  • Plaats de gehaktballetjes vervolgens in de oven op 200° voor 15min of totdat ze gaar en bruin zijn geworden.

Voor de saus:

  • Verhit een ruime pan met een beetje olijf- of zonnebloemolie.
  • Voeg de fijngehakte ui en knoflook aan de pan. Meng alles mooi samen en laat bakken totdat de ui glazig is geworden.
  • Voeg daarna de garam masala, curcuma, kerriepoeder, gemberpoeder en de cayennepeper toe. Meng alles mooi samen op een laag vuurtje. Mocht het wat te droog zijn, voeg dan extra olie toe.
  • Schep vervolgens de tomatenpuree erbij en laat het even voor 3min inkoken zodat het zure van de tomatenpuree verdwijnt.
  • Giet daarna de kokosroom toe en meng alles mooi samen.
  • Voeg de Griekse yoghurt en de boter toe en roer alles goed samen. Giet er een beetje water toe, meng het goed samen en laat het vervolgens voor 10min op een laag vuurtje koken.
  • Kook ondertussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Haal de gehaktballen van de oven en voeg deze toe aan de saus. Giet met behulp van een lepel de saus over de gehaktballen zodat ze mooi bedekt zijn en de smaken van de saus opnemen. Laat het pruttelen voor 3min.
  • Werk daarna de saus af met de fijngehakte koriander/peterselie.
  • Serveer het met de rijst en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

[mailpoet_form id=”4″]

10 gedachten over “Indiase gehaktballen in een romige saus

    1. 5 sterren
      Erg lekker!! Doet me denken aan butter chicken. Ik miste bij het recept wel zout voor de saus en iets van groente voor erbij. Boontjes lijkt me een lekkere toevoeging.

Laat een antwoord achter

Rating recept