– Hoofdgerechten-
Japanse curry met rundsvlees
Japanse curry met rundsvlees
Als je ooit Japanse curry hebt geproefd, weet je hoe onweerstaanbaar die fluweelzachte, zoet-hartige smaak is. Het geheim? Vermont Curry-blokjes! Ja, deze kleine smaakbommetjes zijn dé sleutel tot die perfecte, authentieke Japanse curry.
Oké, eerlijk is eerlijk: ik ben normaal niet het type dat snel kant-en-klare blokjes in mijn gerechten gooit. Ik hou ervan om mijn kruiden zelf te bepalen, een beetje te experimenteren en de smaken helemaal naar mijn hand te zetten. Maar deze Vermont Curry-blokjes… oh, die zijn een uitzondering op de regel. Wist je dat bijna heel Japan ze gebruikt? En ik snap nu helemaal waarom!
De combinatie van die milde kruiden met een vleugje zoetigheid van appel en honing is zó lekker dat ik geen enkele reden zie om het anders te doen. Ze maken het koken ook gewoon zo makkelijk! Je gooit de blokjes in de pan, roert even, en voilà: een curry die smaakt alsof je hem in een Japans restaurant hebt besteld.
Meestal hebben ze verschillende smaken en pittigheidsgraden, maar ik blijf trouw aan mijn milde versie met appel en honing. Perfect voor zowel kinderen als volwassenen. Wil je het wat pittiger, dan kan je er altijd chili vlokken aan toevoegen. Heb je het eenmaal geprobeerd, dan wil je nooit meer zonder. Dus ren naar de winkel (of je favoriete webshop), en zet je pan maar vast klaar!
Japanse curry met rundsvlees
Ingrediënten
- Scheutje olijfolie
- 1 theelepel boter
- 1 ui versnipperd
- 450 g rundsvlees in blokken gesneden
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 1 liter water
- 1 pak curryblokjes Vermont apple & honey, mild
- 3 wortels in cirkels gesneden
- 1 grote aardappel in blokjes gesneden
- Snufje chilivlokken optioneel, voor extra pit
Instructies
- Doe een scheutje olijfolie en 1 theelepel boter in een grote pan. Verhit op middelhoog vuur totdat de boter gesmolten is.
- Voeg de versnipperde ui toe en bak deze tot hij glazig is. Voeg daarna de blokjes rundsvlees toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Bak het vlees rondom bruin.
- Giet 1 liter water in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt en laat het vlees 30 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de wortelschijfjes toe en laat ze 10 minuten meekoken. Voeg daarna de aardappelblokjes toe en kook alles verder tot de groenten gaar zijn.
- Breek de curryblokjes in stukken en voeg ze toe aan de pan. Roer goed door zodat de blokjes oplossen en de saus dikker wordt. Roer geregeld door om te voorkomen dat de curry aan de bodem plakt.
- Proef de curry en voeg een snufje chilivlokken toe als je van een pittige smaak houdt.
- Schep de curry over rijst en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!