Kachaloo korma

door Soumia

Voor mijn volgende recept heb ik weinig woorden nodig om het te beschrijven.. dus ik houd het korma krachtig!

Deze heerlijke Afghaanse kachaloo korma is een genot om van te eten. Het is gerecht met aardappelen in een tomatensausje. Vooral lekker met een yoghurt sausje en een lekker stuk vers brood!

INGREDIËNTEN (voor 3 à 4 personen)

  • 3 grote aardappelen of 5 kleine aardappelen, vastkokend
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel koriander kruiden
  • halve theelepel chilipoeder (als je van pittig houdt)
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol versgehakte koriander/peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil en snijd de aardappelen in grote blokken (zie stappenfoto).
  • Breng een pot met water aan de kook en plaats hierin de aardappelblokken. Voeg er een theelepel zout aan toe en laat ze voor 10min koken.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met de zonnebloemolie.
  • Voeg hieraan de fijngesneden ui en de fijngehakte knoflook. Roer alles samen en bak het op een middelhoog vuurtje voor een 3-tal minuten totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg daarna de gesneden tomaten eraan toe en laat deze bakken voor 10min totdat de tomaten wat zachter zijn geworden.
  • Daarna kan de tomatenpuree erbij, samen met de kurkuma en de koriander kruiden. Meng alles goed samen en laat het geheel op een laag vuurtje rustig koken.
  • Ondertussen verhit je een aparte ruime pan met een beetje zonnebloemolie.
  • Giet de aardappelen af en voeg deze aan de pan.
  • Kruid de aardappelen met de paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder en de koriander kruiden.
  • Meng alles goed samen totdat de aardappelen bedekt zijn met de kruiden. Bak het op een middelhoog vuurtje voor ongeveer 10min. Mocht het te droog worden, dan kan je er extra zonnebloemolie aan toevoegen. Roer de aardappelen regelmatig zodat ze niet snel zullen aanbranden.
  • Ondertussen giet je het water toe aan de tomatensaus. Meng alles goed samen.
  • Voeg daarna de gebakken aardappelen aan de tomatensaus en laat ze hierin verder koken voor 15min of totdat de aardappelen gaar zijn.
  • Mocht er te weinig saus zijn, dan kan je altijd nog extra water toevoegen.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper. Werk het daarna af met vers gesneden koriander/peterselie.
  • Serveer het met heerlijk vers brood.
  • Tip: serveer het gerecht met een heerlijke munt yoghurtsaus. Het recept van de yoghurtsaus vind je hier.

STAPPENFOTO’S

 

You may also like

1 reactie

Halima 26 augustus 2020 - 15:48

Dit is altijd zo lekker! Vroeg me alleen af hoeveel water je toevoegt? Of gewoon op gevoel?

Reply

Laat een reactie achter