Karamel cheesecake ijstaart

door Soumia

Deze overheerlijke ijstaart is gemaakt met de karamel cheesecake ijs van Hertog. Voor mensen die niet kunnen kiezen tussen ijs en taart bij het toetje hoeven deze moeilijke keuze niet meer te maken. Nu kan het allebei!

INGREDIËNTEN

Voor de cake:

  • 125g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 100ml zonnebloemolie
  • 100ml melk
  • 175g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels cacaopoeder

Vulling:

  • 1 pak Hertog ijs: Karamel cheesecake

Decoratie:

  • 200ml slagroom, opgeklopt
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje Klopfix
  • handjevol amandelcrunch

BEREIDINGSWIJZE

Voor de cake:

  • Mix de eieren, suiker en vanillesuiker samen tot een lichtgele massa.
  • Voeg de melk en olie hieraan toe en mix alles samen.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder doorheen en mix alles weer samen.
  • Plaats het bakpapier op de bodem van de cakevorm en vet de zijkanten in met boter en een beetje bloem.
  • Bak de cake voor 30min in een voorverwarmde oven op 180°.
  • Verwijder de cake uit de bakvorm en laat deze volledig afkoelen.

Opstellen van de ijscake:

  • Snijd de cake door de helft en plaats 1 helft (de bodem van de cake) in de bakvorm.
  • Schep het ijs bovenop de eerste helft en verspreid deze zo gelijk mogelijk. Zorg dat het ijs al een beetje zacht is. Dit maakt het gemakkelijk om te spreiden.
  • Plaats vervolgens de andere helft van de cake erboven op en druk zachtjes aan.
  • Laat de cake in de bakvorm en dek deze af met een plastiek folie.
  • Plaats de cake in de vriezer voor minimum 4 uur.
  • Haal vervolgens de cake uit de bakvorm (ik raad je aan om een springvorm te gebruiken).

Decoratie cake:

  • Klop de slagroom samen met de suiker en klopfix stijf.
  • Verspreid de slagroom over de bodem van de cake en spuit eventueel slagroomtoefjes op de cake.
  • Strooi de amandelcrunch eroverheen en geniet!

HANDIGE TIPS

  • De bakvorm die ik heb gebruikt is 24 cm. Zo is het ook een mooie hoge ijscake.
  • Gebruik een bakvorm met zijkleppen. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om de cake uit de bakvorm te verwijderen.
  • Je kan als decoratie ook karamelsaus gebruiken, yummy!
  • Zorg dat de slagroom koud is, zo wordt deze zeker stijf!

You may also like

Laat een reactie achter