Er zijn veel cybercriminelen actief tegenwoordig🤖.. Mijn volgende recept is namelijk gehakkkt🤭..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.. een heeerlijke kefte gehakt salade met een frisse yoghurtsaus😍! Super simpel om te maken en heerlijk om tijdens de herfstdagen te serveren😋🍂
Zo krijg je jouw dagelijkse portie vitaminetjes wel heeeel makkelijk binnen🤤😏

Kefta salade met een yoghurt dressing
Soumia Er zijn veel cybercriminelen actief tegenwoordig🤖.. Mijn volgende recept is namelijk gehakkkt🤭.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .. een heeerlijke kefte gehakt salade met… Recepten Kefta salade met een yoghurt dressing European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
Voor het gehakt:
- 300g gehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel curcuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- zout en peper naar smaak
- handjevol fijngehakte peterselie/koriander
- 2 eetlepels zonnebloem/olijfolie
Voor de salade:
- 150g sla naar keuze (rucola gemengd met veldsla)
- 50g kerst tomaten, door midden gesneden
- komkommer, in ronde schijven gesneden (hoeveelheid naar keuze)
- halve rode paprika, gesneden in schijfjes
- extra groenten naar keuze
Voor de yoghurtdressing:
- 2 eetlepels (Griekse) yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel citroensap
- zout en peper naar smaak
- 3 eetlepels verse of gedroogde bieslook
Bereidingswijze
Voor het gehakt:
- Plaats het gehakt in een ruime kom en voeg hier alle ingrediënten aan toe.
- Meng alles goed samen en dek de kom af met een plastiek folie.
- Plaats het in de koeling en laat het voor minimum 30min marineren.
- Verhit vervolgens een ruime (grill) pan met een beetje zonnebloemolie.
- Vorm balletjes van het gehakt en druk deze een beetje plat (zie stappenfoto onderaan).
- Bak daarna het gehakt op een middelhoog vuurtje aan beiden kanten goudbruin en gaar (6min ongeveer voor elke zijde).
Voor de yoghurtdressing:
- Plaats alle ingrediënten in een kom en meng deze goed samen.
- Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Plaats de kommetje in de koelkast totdat je het straks wilt gebruiken.
Voor het serveren van de salade:
- In je serveerbord plaats je eerst een laagje van de sla, de tomaten, paprika en komkommer.
- Verdeel hierover de gehaktballen en werk het af met de frisse yoghurtdressing.
- Als laatste kan je nog wat extra gedroogde bieslook over het geheel verspreiden.
- Serveer en geniet!