Dit recept is dus ZOVEEL KEER gevraagd, ik kan het niet meer bijhouden. Nu is het eindelijk gebeurd! Deze cheesecake is HEMELS!! Zoals de meeste van mijn cheesecake recepten is dit een no bake recept omdat ik gewoon hou van zulke cakes. De smaken zijn zo intens, romig en heerlijk!
Een mix van volle roomkaas, poedersuiker, room en vanille maakt de perfecte vanille-cheesecake; maar het toevoegen van de gesmolten Kinder chocolade geeft het een lichte maar heerlijke subtiele smaak van Kinder chocolade. Om het helemaal af te maken heb ik er stukjes Kinder chocolade bijgedaan. Ik heb het aantal keer uitgetest met stukjes Kinder Bueno maar merkte dat deze zacht worden in het beslag en niet zo smakelijk zijn qua textuur. Ik raad je dus zeker aan om stukjes Kinder te gebruiken.
Je kunt natuurlijk normale melkchocolade gebruiken maar ik ben een grote fan van Kinder dus ik wist dat dit perfect zou passen bij deze cheesecake.
PLEASE maak deze cheesecake want je zal er dol op zijn, dat beloof ik !!
*Ik heb mijn inspiratie opgedaan bij de geweldige app “Pinterest”.*
VIDEO (1MIN):
INGREDIËNTEN
Cheesecake bodem:
- 300g koekjes
- 150 g boter, gesmolten
Vulling cheesecake:
- 500g roomkaas
- 150g poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 300ml opgeklopte slagroom
- 200g Kinder chocolade, gesmolten
- 5 reepjes Kinder chocolade, in stukjes
Decoratie:
- 150ml slagroom
- 2 eetlepels poedersuiker
- 3 Kinderbueno’s, in stukjes
- 50g melkchocolade, gesmolten
- Chocolade schilfers
BEREIDINGSWIJZE
Cheesecake bodem
- Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
- Smelt de boter en meng deze met de koekjes samen.
- Verdeel de koekjeskruimels en plaats ze aan de onderkant van de bakvorm (plaats bakpapier op de bodem van je vorm). Met je handen of een lepel duw je deze plat. Plaats in de koelkast voor 15min of tot het klaar is voor gebruik.
Cheesecake vulling
- In een grote kom plaats je de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer.
- Smelt de Kinder chocolade en laat deze volledig afkoelen. Voeg deze dan toe aan je beslag en mix alles weer samen tot een geheel.
- Giet vervolgens de opgeklopte room* toe en blijf mixen totdat je een mousse consistentie verkrijgt.
- Meng alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
- Giet het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
- Plaats de cheesecake (laat deze in de bakvorm) in de koelkast voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden).
*: klop de room stijf samen met 2 eetlepels suiker.
Decoratie
- Ga met een mes langs de zijkanten van de cheesecake en haal deze voorzichtig uit de bakvorm.
- Plaats de gesmolten melkchocolade in een spuitzak of boterhamzakje, knip er een klein puntje vanaf en verdeel deze in verticale en horizontale lijnen op de cheesecake.
- Plaats de cheesecake voor 15min in de koelkast zodat de gesmolten chocolade kan verharden.
- Klop ondertussen de slagroom samen met de suiker stijf. Plaats deze in een spuitzak en spuit toefjes op de cheesecake.
- Strooi de chocoladeschilfers in het midden van je taart.
- Als laatste plaats je een stukje Kinderbueno op elk slagroomtoefje.
25 reacties
Halloo, welke roomkaas gebruik je? En gebruik je roomboter of gewoon normale boter?
Alvast bedankt
Hey Fatima,
Ik gebruik de roomkaas van de Lidl en je kan gewoon plantaardige boter gebruiken.
Mocht je nog vragen hebben, mag je deze gerust hier stellen.
Graag gedaan hoor!
Liefs,
Soumia
Hi Soumia,
Hoe groot is je bakvorm ?
Thanks
Hey Fatima,
De bakvorm die ik heb gebruikt is 20cm. Je kan ook 22cm gebruiken maar dan is je cake wel wat lager.
Mocht je nog vragen hebben, mag je ze altijd hier stellen.
Liefs,
Soumia
Hi Soumia,
Dankje voor je reactie, ik heb een bakvorm van 18 cm, moet ik mijn hoeveelheden aanpassen?
Groetjes
hey soumia ik las dat je roomkaas van de lidl gebruikt heb je toevalig een afbelding ervan ?
Hey Meriem,
Ik heb een afbeelding maar helaas heb ik niet de mogelijkheid om deze hier toe te voegen. Kan je me via insta of Facebook een berichtje sturen als je wil, dan kan ik jou de foto sturen..
Liefs,
Soumia
Hey! Wat hou ik van jouw recepten 😍! Ik heb nog een vraag, welke (opgeklopte)slagroom gebruik je? Want altijd als ik het probeer te maken is hij niet stijf
Heyy!
Ooh dank je wel!!
Ik gebruik de slagroom van de lidl maar je kan elke slagroom gebruiken.
Hier een aantal tips die ik je kan meegeven, zo wordt de slagroom gegarandeerd stijf.
1. De slagroom dient minstens 30% vet te bevatten (staat op de verpakking)
2. De kom waar je de slagroom in klopt dient koud te zijn. Dus plaats deze op voorhand even in de koeling totdat ie koud wordt. De garde doe ik zelfs ook in de koeling haha
3. De slagroom dient ook echt koud te zijn, kan je zelfs een nachtje op voorhand in de koeling plaatsen.
4. Optioneel is om klop fix te gebruiken, dit zorgt ervoor dat de slagroom stijf zal blijven na het kloppen.
5. De handmixer gelijk op de hoogste stand doen wanneer je begint met kloppen.
Ik hoop dat het dit keer lukt!
Liefs,
Soumia
Heey
Als ik een bakvorm van 26cm wil gebruiken, wat moet ik dan aanpassen aan je recept?
Heey sou, ik wil een grotere bakvorm gebruiken (26cm). Wat moet ik dan aanpassen aan je recept?
Hey Siham,
Sorry voor mijn late reactie. Je kan alsnog dezelfde hoeveelheden gebruiken, alleen gaat de cheesecake wat lager zijn x
Ik heb vandaag je site gevonden, en ga heel veel recepten uitproberen! Haha. Ziet er allemaal heerlijk uit. Wat heb je nog meer over de taart gestrooid, chocoladeflokken en….. ? Walnoten? Of iets anders… alvast bedankt ^^
Ooh super haha!! Welkom op mijn blog lieve Asmira!
Ik heb er chocoladeschilfers en amandelcrunch (of nougatine) over gestrooid..
Liefs,
Soumia
Hey meid, vraagje Hoe heb je die bakpapier verwijderd van de koekjesbodem? Ging dat makkelijk of moeilijk. Want ik zie dat je hem op een taart plateau had neergezet maar ik vraag me af of dat makkelijk gaat of niet. Chocolade schilfers heb je dat zelf gedaan door chocolade te raspen of wat? En heb je Er nootjes overheen gestrooid??
Hey Ikram!
Dit is eigenlijk heel gemakkelijk. De bodem van de cheesecake wordt hard waardoor het simpel wordt om deze te verwijderen. Je houdt dan de cheesecake met 1 hand vast en met de andere hand verwijder je voorzichtig het bakpapier.
De chocolade is geraspt (ik heb witte chocolade en melkchocolade geraspt). Je kan deze chocolade ook in schilfers verkrijgen. De nootjes die ik erover heb gestrooid zijn nougatine nootjes, die je ook voor de zijkanten van een taart gebruikt.
Ik hoop dat ik je verder heb kunnen helpen! Mocht je nog vragen hebben, stel deze gerust hier 🙂
Hallo!
Ooh wat was deze taart lekker!..
Hij viel alleen uit elkaar bij mij! Heb je daar misschien tips voor?
Thanks!
Hi Fatima,
Oh wat leuk om te lezen dat het in de smaak is gevallen. Hmm dit komt inderdaad soms eens voor. Soms gebeurt dit wanneer je de roomkaas te lang mixt waardoor het wat vloeibaarder wordt en uiteindelijk uit elkaar kan vallen. Ik raad je aan om het kort te mixen. Ook kan het zijn dat de slagroom niet stevig genoeg geklopt was, waardoor het ook vloeibaarder is. Ik hoop dat het volgende keer bijeen blijft met deze tips xx
Hey Soumia,
Welke koekjes gebruik je voor de bodem?
Hey soumia,
Dank je voor al die recepten,
Het ziet er mij allemaal zo lekker uit
Ik ga ze allemaal uitproberen dat staat zekers op mijn lijst . Heb nog een vraagje heb je de recept van svenj ? Marokaanse ronde oliebol!!
Hi Nawal,
Aah super lief, dank je wel!
Nee de recept van de sfenj staat NOG niet op de blog maar volgt zeker snel! Hou mijn blog zeker in de gaten 🙂
Hoi!
Mag ik vragen welke koekjes je hebt gebruikt?
Liefs, Hatice
Hi!
Ik heb de koekjes gebruikt van de Lidl (boterkoekjes lichtblauwe verpakking) maar je kan ook gewoon Maria koekjes gebruiken x
Kan de bodem ook met spritskoekren genaakt worden of is dat te zacht ?
Hi Ria,
Met sprits koeken gaat het wat te zacht zijn omdat het echt boterkoekjes zijn, je kan wel bijvoorbeeld harde wafeltjes gebruiken hiervoor.
Liefs,
Sou