Kinder Bueno cakeroll

door Soumia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag maak ik mijn favoriete cake, een CAKEROLL. Dit is niet zomaar een cake, maar een Kinder Bueno cakeroll! Ik ben gek op de chocolade van Kinder! Als je me gelukkig wilt maken dan is Kinder Bueno the way to go haha. Ik hou ook van cake dus daarom heb ik een combinatie van beiden gedaan. Alles is mogelijk en het is ontzettend lekker! Daarom deel ik het ook graag met jullie mee.

De meesten denken dat cakeroll moeilijk om te maken is omdat men schrik heeft dat het zou scheuren bij het oprollen. Maak je helemaal geen zorgen want met dit recept is het supersimpel en garandeer ik je dat de cake niet zal scheuren. Als je de stapjes goed volgt, kan er heus niets gebeuren. Een klein barstje of 2 is geen ramp want deze kunnen we nog altijd bedekken met wat heerlijk fruit of chocolade.. Let’s start!

 

IMG_0198

 

Wat heb je nodig voor de cake?

 • 85g bloem
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 85g suiker
 • 1 zakje bakpoeder
 • 3 eieren
 • 2 eetlepels lauwe melk
 • snufje zout

Wat heb je nodig voor de vulling?

 • 250g mascarpone
 • 120ml opgeklopte room
 • 2 eetlepels suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 2 pakjes Kinder Bueno

Laten we beginnen aan deze heerlijke rollcake!

Eerst ga je de oven voorverwarmen op 220°.

Vervolgens ga je de eieren erbij nemen en deze splits je in eiwitten en eigelen. Je gaat eerst beginnen met het opkloppen van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf samen met de suiker totdat je mooie pieken krijgt.

1

2

 

3

Voeg daarna de eigelen 1 voor 1 toe. Klopt deze samen voor een aantal seconden samen met het opgeklopt eiwit.

4

Vervolgens neem je een aparte kom erbij en hier ga je de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het snufje zout hieraan toe.

5

6

7

Meng nu beiden mengsels samen tot 1 geheel.  Als je alles hebt gemengd, voeg je er de lauwe melk aan toe.

8

9

10

Neem er dan een bakplaat bij die je bedekt met bakpapier en giet hier je mengsel in. Verspreid deze mooi egaal met een spatel.  Voila we zijn klaar met deze gedeelte en nu mag het de oven in voor 7 à 8min.

11

13

14

Wanneer het gebakken is haal je het uit de oven en draai je het om. Plaats het op een nette keukendoek en haal het bakpapier er voorzichtig vanaf. Vervolgens plaats je het weer op dezelfde bakpapier en rol je het samen met de bakpapier op. Laat deze goed afkoelen.

15

16

18

Ondertussen ga je beginnen met de vulling.

Haal de mascarpone 10min op voorhand uit de koelkast.  Zo wordt de mascarpone zachter en is het ook gemakkelijk om te mengen.

19

Roer de mascarpone los met een spatel en voeg de suiker en vanillesuiker hieraan toe.

20

21

Vervolgens ga je de room kloppen met een garde of om het gemakkelijk te maken met een keukenrobot.  Zorg dat de room heel koud is.  Een trucje die ik gebruik is om de kom in de koelkast te doen voor 5 min zodat deze koud is en het opkloppen van de room zeker niet mislukt! Works everytime! Tijdens het opkloppen van de room voeg je ook het zakje vanillesuiker hieraan toe.

22

Nu is het tijd om beiden mengsels samen te voegen. Voeg eerst een beetje opgeklopte room toe aan de mascarpone en meng deze goed samen zodat de vulling een beetje loskomt. Vervolgens vouw je de rest van de opgeklopte erdoor. Dit zorgt ervoor dat de vulling mooi luchtig blijft.

IMG_0144

 

En nu gaan we het allerlekkerste ingrediënt erbij nemen namelijk de Kinder Bueno! Snijd de Kinder Bueno in kleine stukjes en voeg deze toe aan het mengsel. Roer deze goed in de vulling zodat alles even verdeeld is.

24

Ik ga het toegeven, ik heb 1 stuk kinder bueno gegeten omdat ik het niet kon laten haha.. Sorry not sorry :p

Nu is het tijd om alles af te werken! Jammer genoeg ben ik de foto’s van de laatste stap kwijtgeraakt 🙁 Maar geen zorgen, het is een super simpele stap!

Rol je afgekoelde cake weer open en verspreid hierop de vulling met een spatel. Zorg dat je dit goed verdeelt over heel de cake. Rol het dan zeer voorzichtig op. Zorg dat je dit een beetje strak doet. Als het een klein beetje zou scheuren dan is dit geen ramp want we gaan dit toch bedekken met wat lekkers later.

Als je cake helemaal is opgerold is het tijd om het te decoreren.. Dit hoeft niet per se want de cake is lekker op zich maar het moet ook mooi ogen haha :p Ik koos ervoor om er roosjes op te spuiten. Hiervoor heb ik de mengsel gebruikt van mascarpone, opgeklopt slagroom en een beetje poedersuiker om het wat smaak te geven. Daarna heb ik het gedecoreerd met een stukjes kinder bueno. Als laatste besloot ik ook om wat gesmolten witte chocolade erop te verspreiden.

Je kan alle kanten op met deze rollcake. Als je bijvoorbeeld niet graag mascarpone eet of als je wilt variëren dan kan je als vulling confituur of Nutella gebruiken. Ook heel lekker en zelfs nog sneller om te maken!

Deze cake is zo simpel om te maken maar ooh zo lekker! Ik zou ook heel graag jullie creaties willen zien! Plaats een foto en tag mij erin op Facebook of Instagram. Je mag het me zelfs doormailen..

Tot de volgende keer lieve lezers en laat het alvast smaken!

 

You may also like

6 reacties

Hanan 24 februari 2016 - 12:20

Heeel erg bedankt om het recept te delen
Heel goed uitgelegd??❤
Mijn tweelingzonen zijn 13 april jarig.
Ga ik zeker maken???
Liefs hanan.

Reply
Soumia 25 februari 2016 - 09:14

Hoi Hanan, dank je voor je lieve reactie! Dat is heel graag gedaan <3 Ooh ma sha Allaah hoe leuk, maak er een heel leuke dag van en alvast een gelukkige verjaardag voor je zoontjes! Laat het smaken <3

Liefs, Soumia.

Reply
Barbara 21 mei 2016 - 15:55

Ik wil deze ook graag maken, maar hoe groot is het bakblik ongeveer?

Reply
Chaima 29 juni 2016 - 22:43

Het maakt niet ui hoe groot denk ik heb je een lang werpige bakvorm lukt het u zeker ? & zeker de moeite waard het is zo lekker en heel makkelijk alsje de stappen volgt! Succes.

Reply
Melissa 6 oktober 2018 - 09:16

Waar is het eindresultaat?

Reply
Soumia 6 oktober 2018 - 09:22

Hey Melissa,

Bij het verplaatsen van mijn website destijds ontbreken er een aantal foto’s. Ik heb gelukkig nog de foto van het eindresultaat kunnen vinden.
Die vind je nu bovenaan bij het recept terug 😀

Reply

Laat een reactie achter