0

Winkelwagen

Diner – January 25, 2023

Kinder delice cake

Kinder Délice Cake – Een Nostalgische Traktatie

Ben jij ook opgegroeid met Kinder Délice? Deze heerlijke cake met een luchtige chocoladestructuur, romige vulling en een glanzende chocoladecoating is een ware traktatie. Dit recept brengt je terug naar je kindertijd en is verrassend eenvoudig om zelf te maken. De combinatie van een luchtige cacao-biscuit, een zachte mascarponecrème en een decadente Nutella-chocoladetopping maakt deze cake onweerstaanbaar. Perfect voor een feestje, als weekendtraktatie of gewoon om jezelf te verwennen!

Waarom deze Kinder Délice Cake maken?

  • Super luchtig: Dankzij de opgeklopte eieren en het zorgvuldig vouwen van het beslag.
  • Romige vulling: Mascarpone en slagroom zorgen voor een zijdezachte, lichtzoete crème.
  • Makkelijk te maken: Geen ingewikkelde technieken, maar een groots resultaat!
  • De perfecte topping: Een glanzende chocoladecoating met Nutella voor de ultieme smaakbeleving.

De smaak en textuur van deze cake zijn perfect in balans. De luchtige cake smelt in je mond, de romige vulling maakt het geheel zacht en de knapperige chocoladecoating zorgt voor een heerlijke bite.

Tips voor een perfecte Kinder Délice Cake

  • Gebruik een rechthoekige bakvorm van 28×19 cm voor de juiste verhoudingen.
  • Klop de eieren goed op om een luchtig beslag te krijgen.
  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je de vulling toevoegt, zodat deze stevig blijft.
  • Gebruik een scherp mes bij het snijden, zodat de vulling mooi zichtbaar blijft.
Kinder delice cake

Kinder delice cake

Deze Kinder Délice Cake is ideaal voor een kinderfeestje, een high tea of als traktatie bij de koffie. De combinatie van chocolade en mascarpone is onweerstaanbaar.

Ingredients
  

Voor de cake:

  • 5 eieren
  • 100 g suiker
  • 80 g bloem
  • 40 g cacaopoeder
  • 30 g maizena
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de vulling:

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix optioneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de topping:

  • 200 g chocolade
  • 200 g Nutella
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Instructions
 

Voor de cake:

  • Breek de eieren en plaats het eiwit en eigeel in een aparte kom.
  • Klop met behulp van een handmixer het eiwit tot een stevige schuim. Dit kan een aantal minuten duren.
  • Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker toe. Blijf mixen totdat het geheel stevig wordt.
  • Ondertussen klop je het eigeel met behulp van een garde tot een lichtgele massa.
  • Voeg het opgeklopt eigeel toe aan het opgeklopt eiwit.
  • Voeg daarna de vanillesuiker hieraan toe en mix even kort alles samen.
  • Plaats een zeef bovenop je kom en voeg de bloem, maizena en cacapoeder toe. Zeef deze in je mengsel en meng voorzichtig alles met een spatel samen.
  • Zorg dat je tijdens het mengen van je beslag niet zal roeren maar het beslag vouwt met je spatel. Dit kan wat langer duren maar zo blijft het beslag wel luchtig!
  • Vet een rechthoekige bakvorm (28x19cm of een brownie bakvorm) in met boter en strooi een beetje bloem over de bakvorm. Schud de bloem totdat de bakvorm helemaal bedekt is met de bloem. Schud de resterende bloem eraf.
  • Giet het beslag vervolgens in de bakvorm en verspreid het gelijk met een spatel.
  • Bak de cake op 180• voor 25 à 30min. De baktijd kan verschillen voor elke oven. Controleer het door even in de cake te prikken met behulp van een satéprikker. Als er geen restjes beslag op de prikker achterblijven is de cake gaar.
  • Laat de cake nadien afkoelen. Intussen kan je de vulling en chocolade topping bereiden.

Voor de vulling:

  • Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
  • Schep de mascarpone in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Mix alles kort samen met een handmixer of garde.
  • Voeg vervolgens de vloeibare room en het zakje klopfix toe en mix deze samen met behulp van een handmixer met de mascarpone en suiker totdat het mengsel stevig wordt.
  • Meng met behulp van een spatel alles nog eens samen. Probeer het beslag te vouwen met een spatel zodat deze luchtig blijft en niet van volume zal verminderen.

Voor de chocolade topping:

  • Breek de chocolade in stukjes (tenzij je chocolade druppels gebruikt hoeft dit niet) en plaats ze in een kleine pan.
  • Voeg hieraan de Nutella en zonnebloemolie toe. Plaats de pan op het laagste vuur en smelt alles mooi samen. Blijf constant roeren zodat de chocolade zeker niet zal plakken aan de bodem.

Samenstellen cake:

  • Haal de cake voorzichtig uit de bakvorm.
  • Snijd deze dan voorzichtig door de helft. Zorg dat je hiervoor een scherpe en lange mes gebruikt. Mocht je een handige taartzaag hebben, dan kan je deze ook gebruiken.
  • Verdeel de vulling over de onderste helft van je cake. Verspreid de vulling over de gehele bodem gelijk.
  • Plaats daarna de andere helft van de cake bovenop de vulling. Druk deze voorzichtig aan. Mocht er wat vulling van de zijkanten eruit komen, maak deze dan even glad met een spatel.
  • Giet vervolgens de gesmolten chocolade over de hele cake. Bedek zowel de bovenkant als de zijkanten van de cake.
  • De laatste stappenfoto’s ben ik helaas kwijtgeraakt 🙁
  • Om gekloeder van de chocolade te vermijden, kan je eerst wat bakpapier onder je cake plaatsen vooraleer je de chocolade erover giet.
  • Plaats vervolgens de cake voor minimum 30min in de koeling of totdat de chocolade harder is geworden.
  • Snijd de cake vervolgens met een scherpe mes in vierkanten stukken. Zorg dat je de mes telkens schoonmaakt met keukenpapier. Zo blijft de vulling wit en zichtbaar.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Laat een antwoord achter

Rating recept