– Hoofdgerechten-
Kip Alfredo uit de oven
Photography by sihamdaily.nl
Kip alfredo ovenschotel: een romige twist op een favoriet!
Vandaag heb ik een recept voor jullie dat gegarandeerd je harten (én je magen) zal veroveren: de kip alfredo ovenschotel! Als de dagen kouder worden, is er niets beter dan een verwarmende ovenschotel.
Deze ovenschotel is een heerlijke twist op de klassieke Kip Alfredo die je vaak met pasta ziet. Met romige aardappelpuree, verse spinazie en een rijke saus van kip en kaas, is dit gerecht perfect voor die koude comfortfood-dagen!
Perfect voor die drukke doordeweekse avonden of wanneer je gewoon zin hebt in iets extra’s!
Wat heb je nodig?
Laten we het over de ingrediënten hebben. Dit recept is eenvoudig en de meeste ingrediënten heb je misschien al in huis:
– Kruimige aardappelen: voor die heerlijke, romige puree.
– Verse spinazie: een geweldige manier om wat extra groenten toe te voegen.
– Kipfilet: sappig en vol smaak.
– Roomkaas en Parmezaanse kaas: voor die onweerstaanbare romigheid.
– Mozzarella: want wat is een ovenschotel zonder gesmolten kaas?
Deze kip Alfredo ovenschotel is niet alleen een geweldige manier om je gezin te verwennen, maar het is ook een perfecte optie voor een etentje met vrienden. Serveer het met een frisse salade of wat knapperig brood aan de zijkant, en je hebt een maaltijd die iedereen zal laten smullen.
Ik hoop dat je net zo van deze kip alfredo ovenschotel geniet als ik! Het is een recept dat je keer op keer wilt maken, omdat het zo gemakkelijk en vol van smaak is. Laat het me weten als je het hebt geprobeerd, ik kan niet wachten om te horen wat jullie ervan vinden!
Kip alfredo ovenschotel
Ingrediënten
Voor de aardappelpuree met spinazie:
- 800 g kruimige aardappelen geschild en in blokjes
- 50 ml melk
- 50 g boter
- 300 g verse spinazie of 200 g diepvries spinazie, ontdooid en goed uitgelekt
- Zout en peper naar smaak
Voor de kip alfredo:
- 500 g kipfilet in blokjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel kipkruiden
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- 230 ml kookroom
- 100 g Parmezaanse kaas geraspt
- 100 g roomkaas
Voor de Topping:
- 150 g geraspte kaas mozzarella
Instructies
Aardappelpuree en spinazie:
- Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water tot ze zacht zijn (ongeveer 15-20 minuten).
- Giet de aardappelen af en voeg de melk, boter, zout en peper toe. Stamp de aardappelen tot een romige puree.
- Snijd de spinazie en kook deze kort (1-2 minuten) in een pan met een klein beetje water tot deze verwelkt. Voeg de spinazie vervolgens toe aan de aardappelpuree. Meng goed door elkaar en zorg ervoor dat de spinazie gelijkmatig verdeeld is. Zet opzij.
Kip alfredo:
- Verhit de olijfolie samen met de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze 2-3 minuten tot hij zacht is.
- Voeg de kipfilet toe en bestrooi met de kipkruiden, Italiaanse kruiden, uienpoeder, zout en peper. Voeg de fijngehakte knoflookt toe en bak de kip 5-7 minuten, tot deze goudbruin en gaar is.
- Voeg de kookroom, Parmezaanse kaas en roomkaas toe aan de pan. Roer goed door tot de kazen zijn gesmolten en er een romige saus ontstaat. Laat het nog 2-3 minuten koken op laag vuur.
Ovenschotel samenstellen:
- Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of boter. Begin met het aardappelpuree-spinazie mengsel als de eerste laag in de ovenschaal.
- Giet de kip Alfredo saus gelijkmatig over de aardappelpuree en spinazie.
- Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 10 minuten op de boven-onderwarmte stand of tot de kaas gesmolten is. Verlaag je temperatuur naar 180° en laat nog eens 8min ongeveer op de grillstand mooi goudbruin bakken. Hou het goed in de gaten wanneer je het op de grillstand plaatst want het kan snel verbranden.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Wauw, dit is een heerlijk recept!! Gister je instapagina ‘ontdekt’ en vandaag meteen gemaakt. Heel smaakvol en makkelijk te maken. Een blijvertje!