Diner – January 25, 2023

Kip batbot burger

Kip batbot burger

Wil je een Marokkaans paspoort? V
Volg dan eerst de volgende in-burgeringscursus🤭🍔🇲🇦⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze Batbot burger is zoooo yummyyy😱😋. Batbot is nooit zo makkelijk geweest met dit recept😏. Maak er de kipburgers bij met heerlijke Marokkaanse kruiden en jouw batbot burger is helemaal compleet😍

Kip Batbot burgers

Ingrediënten
  

Voor het deeg:

  • 300 g bloem
  • 100 g fijne griesmeel
  • 1 theelepel droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 180 ml lauwwarme water

Voor de kipburgers:

  • 300 g kipgehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui versnipperd
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie

Voor de yoghurtsaus:

  • 125 g volle of Griekse yoghurt
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • snufje zout

Instructies
 

Voor de broodjes:

  • Meng de bloem samen met de fijne griesmeel in een kom.
  • Voeg vervolgens de gist en het zout toe. Meng het samen tot een geheel.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen. Je kan hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.
  • Vorm het deeg tot een bol en dek het met een theedoek af. Laat het voor 15min rusten. Dit zal het kneden vergemakkelijken.
  • Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het in gelijke ballen.
  • Dep je vingers in een beetje bloem en druk elke deegbol plat. De dikte is ongeveer 1cm.
  • Dek de broodjes af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.
  • Verwarm een droge koekenpan of een gietijzeren pan en plaats voorzichtig het brood in de pan.
  • Bak het brood op een laag vuurtje totdat beide kanten goudbruin zijn.
  • Dek het brood af met een theedoek zodat deze zacht blijven.

Voor de kipburgers:

  • Plaats het kipgehakt in een kom en voeg alle ingrediënten van het kipgehakt toe. Meng alles goed samen met je handen.
  • Dek de kom af met plastiek folie en laat het voor minimum 30min marineren in de koelkast. Hoe langer je het laat marineren, hoe beter het zal smaken.
  • Vorm het gehakt in ballen (ietsjes kleiner dan de grootte van je broodjes) en duw deze een beetje plat tot een burger. Als het teveel zou plakken, kan je je handen invetten met een beetje olie.
  • Verhit vervolgens een (grill) pan met een scheutje zonnebloemolie en plaats de burgers in de pan.
  • Bak deze aan beiden kanten goudbruin op een middelhoog vuurtje.
  • Verwijder daarna de burgers van de pan en plaats ze op een bord met een vel keukenpapier.

Voor de yoghurtsaus:

  • Plaats de yoghurt in een kom en voeg hieraan de gedroogde munt, knoflook en de citroensap toe. Breng het op smaak met zout en meng alles mooi samen. Dek de kom af en zet deze even opzij in de koelkast.

Voor het vormen van de burgers:

  • Snijd de toppings die je wilt gebruiken voor je burger broodje en zet deze opzij.
  • Neem de panbroodjes erbij en snijd ze door de helft.
  • Plaats een laagje saus naar keuze op de bodem van je broodje. Daarna gebruik je een sla naar keuze (ik heb rucolasla gebruikt).
  • Vervolgens plaats je een laagje van de yoghurtsaus of een saus naar keuze op de burger.
  • Als laatste eindig je met de rode ui. Je kan uiteraard de burgers van meer toppings voorzien (tomaat, komkommer, augurken, kaas,..)
  • Plaats de andere helft van het broodje op de burger.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept