– Hoofdgerechten-
Kipburger recept

In samenwerking met Wahid Halal.
De perfecte krokante kipburger: zo maak je ‘m zelf!
Een echt goeie kipburger, je weet wel.. met zo’n knapperige, goudbruine korst en een malse binnenkant? Die maak je gewoon zelf! Het geheim zit ‘m in de paneertechniek. Eerst haal je de kip door de droge mix met kruiden, dan door het natte beslag. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant straks super krokant bakt, precies zoals je ‘m kent van de bekende fastfoodketens.
En het mooie is: het is helemaal niet moeilijk! Geen ingewikkelde ingrediënten of gedoe, gewoon kipgehakt, de juiste paneerlaag en bakken in de pan tot ‘ie perfect goudbruin is.
Ben je fan van burgers? Dan moet je zeker ook eens deze zalmburger proberen, lekker fris en nét even anders. Of ga voor een Batbot burger, een Marokkaanse twist met heerlijk gekruid vlees in een zacht broodje. Zin in iets met een Aziatische touch? Dan is de zoetzure kipburger echt een aanrader!
Wat deze burger helemaal afmaakt? Een zacht broodje, romige saus en wat frisse sla. Serveer ‘m met frietjes of een simpele salade en je hebt een topmaaltijd waar iedereen blij van wordt.

Kipburger
Ingredients
Voor het gehakt:
- 500g Wahid kipgehakt
- 250g bloem
- 120g maïzena
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 200ml bruiswater
- 4 burgerbroodjes
- Shredded ijsbergsla
Voor de saus:
- 120 g mayonaise
- 30 g honing
- 15 g Dijon mosterd
- 30 g BBQ saus
- 15 ml citroensap
- ½ theelepel knoflookpoeder
Instructions
Voor het gehakt:
- Mix eerst alle kruiden samen in een kom: het zout, zwarte peper, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder.
- Plaats het Wahid kipgehakt in een ruime kom/schaal en voeg hieraan 1 theelepel van je kruidenmix toe. Meng alles goed samen, vet je handen in met olie en vorm hier 4 burgers (125g elk) van.
- Plaats ze op een klein (bak)plaat bekleed met bakpapier en doe ze vervolgens in de vriezer voor 1u. Dit maakt het gemakkelijker om ze straks te dippen in het natte mengsel.
Voor het paneren:
- Neem nu 2 schalen erbij. In 1 schaal plaats je de helft van de bloem en de helft van de maïzena. Hieraan voeg je 1 theelepel van je kruidenmix. Giet het bruiswater beetje voor beetje toe om het dikker te maken.
- In de ander schaal plaats je de resterende helft van de bloem en de maïzena. Daar voeg je ook 1 theelepel van de kruidenmix aan toe. Roer samen.
- Neem nu de kipburgers erbij en plaats ze 1 voor 1 eerst in het droge mengsel en daarna in het natte mengsel.
Voor het frituren/bakken:
- Verhit een ruime pan met olie en frituur de burgers (170°) voor 6 tot 8 min of tot ze mooi gaar en goudbruin zijn.
- Stel de saus samen en beleg de kipburgers met de ijsbergsla of extra groenten naar keuze.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!