Kip in spinazie roomsaus

door Soumia

Kip met Spinazie, zongedroogde tomaten en een heerlijke romige Parmezaanse roomsaus! Dit gerecht zorgt voor een WOW effect! De saus is ontzettend lekker en romig. Heel simpel om te bereiden en binnen 20min op tafel!

Recept:

INGREDIËNTEN

  • 2 kipfilets
  • 3 eetlepels boter
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 potje zongedroogde tomaten (optioneel)
  • 100ml water
  • 1 kippenbouillon
  • 100ml kookroom
  • 100g spinazie (je kan ook meer toevoegen naar smaak)
  • 75g Parmezaanse kaas
  • versie koriander en peterselie (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kruid de kipfilet met zout, peper en halve theelepel oregano op beiden zijden.
  • In een pan smelt je 2 eetlepels boter. Voeg de kipfilet toe en bak deze voor ongeveer 4 min  totdat deze goudbruin is (op beiden zijden).  Nadat ze goudbruin zijn geworden, verwijder je ze uit de pan en plaats je deze op een aparte bord.
  • Om de roomsaus te maken, voeg je de laatste eetlepel van de boter in de pan.  Bak de ui samen met de knoflook, zongedroogde tomaten en de resterende halve theelepel oregano. Bak totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg vervolgens het water toe en verkruimel de kippenbouillon hierbij. Meng alles mooi samen.
  • Giet de room erbij en voeg de Parmezaanse kaas toe. Laat deze tot 2 à 3 min koken op een middelhoog vuurtje.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Als laatste voeg je de spinazie toe en kook deze voor een aantal minuten met de saus. Voeg dan de gebakken kipfilet terug in de pan en laat deze nogmaals 2 à 3min bakken in de saus.
  • Voeg er nog een beetje verse koriander of peterselie toe en serveer onmiddellijk! Heerlijk met rijst of aardappelen, geniet!

You may also like

Laat een reactie achter