0

Winkelwagen

Diner – January 25, 2023

Kip kerrie béchamelsaus met rijst

Kip kerrie béchamelsaus met rijst

Kip kerrie béchamelsaus met rijst

Ingrediënten
  

Voor de kip:

  • 300 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel sambal optioneel
  • handjevol fijngehakte koriander/peterselie

Voor de béchamelsaus:

  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 ml melk ongeveer
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met de olijf- of zonnebloemolie.
  • Voeg de ui, knoflook en rode paprika hieraan toe. Laat even kort bakken totdat de ui en paprika glazig worden.
  • Voeg daarna de blokjes kipfilet toe en gooi er alle kruiden bij. Meng alles goed samen en laat even kort bakken. Giet indien nodig extra olijf-of zonnebloemolie hieraan toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak alles gedurende 10 à 12min of totdat de kip volledig gaar is.
  • Zet het daarna even opzij.
  • Verhit vervolgens een kleine pan en voeg hieraan de boter toe. Zorg dat je dit op een laag vuurtje laat smelten want boter kan snel verbranden! Blijf kalm, het rookalarm zal niet afgaan! Komt helemaal goed!
  • Voeg daarna de bloem toe en meng het met behulp van een garde goed samen. Blijf constant mixen met de garde totdat je een laagje van de bloem op de bodem van de plan lichtjes ziet plakken. Zo zorg je ervoor dat je straks geen rauwe bloemsmaak zal hebben in je saus. Niet zo erg lekker denk ik!
  • Wanneer je blijft roeren vorm je een “roux”. Chic woordje eh, niets voor mij! Laten we het gewoon maar een papje noemen.
  • Als het een papje begint te vormen voeg je beetje bij beetje de melk toe (blijf constant mixen met de garde). Op dit moment bestaat er een kans dat je zal panikeren omdat je plots ziet dat er zoveel klonters ontstaan. Niet opgeven en blijf roeren op een laag vuurtje! Je zult merken dat de klonters zullen verdwijnen zoals sneeuw voor de zon!
  • Laat het daarna voor een kwartiertje op een laag vuurtje sudderen.
  • Wanneer de saus klaar is, giet je deze over de kipmengsel. Meng alles mooi samen en zet het weer op een vuurtje om het samen op te warmen en 1 geheel te vormen.
  • Mocht de saus te dik zijn, kan je hier altijd extra melk aan toevoegen.
  • Werk het af met de fijngehakte koriander/peterselie.
  • Serveer met rijst of pasta en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

[mailpoet_form id=”4″]

Laat een antwoord achter

Rating recept