Kip kerrie béchamelsaus met rijst

door Soumia

INGREDIËNTEN

Voor de kip:

  • 300g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel sambal(optioneel)
  • handjevol fijngehakte koriander/peterselie

Voor de béchamelsaus:

  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 250ml melk (ongeveer)
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit een ruime pan met de olijf- of zonnebloemolie.
  • Voeg de ui, knoflook en rode paprika hieraan toe. Laat even kort bakken totdat de ui en paprika glazig worden.
  • Voeg daarna de blokjes kipfilet toe en gooi er alle kruiden bij. Meng alles goed samen en laat even kort bakken. Giet indien nodig extra olijf-of zonnebloemolie hieraan toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak alles gedurende 10 à 12min of totdat de kip volledig gaar is.
  • Zet het daarna even opzij.
  • Verhit vervolgens een kleine pan en voeg hieraan de boter toe. Zorg dat je dit op een laag vuurtje laat smelten want boter kan snel verbranden! Blijf kalm, het rookalarm zal niet afgaan! Komt helemaal goed!
  • Voeg daarna de bloem toe en meng het met behulp van een garde goed samen. Blijf constant mixen met de garde totdat je een laagje van de bloem op de bodem van de plan lichtjes ziet plakken. Zo zorg je ervoor dat je straks geen rauwe bloemsmaak zal hebben in je saus. Niet zo erg lekker denk ik!
  • Wanneer je blijft roeren vorm je een “roux”.  Chic woordje eh, niets voor mij! Laten we het gewoon maar een papje noemen.
  • Als het een papje begint te vormen voeg je beetje bij beetje de melk toe (blijf constant mixen met de garde). Op dit moment bestaat er een kans dat je zal panikeren omdat je plots ziet dat er zoveel klonters ontstaan. Niet opgeven en blijf roeren op een laag vuurtje! Je zult merken dat de klonters zullen verdwijnen zoals sneeuw voor de zon!
  • Laat het daarna voor een kwartiertje op een laag vuurtje sudderen.
  • Wanneer de saus klaar is, giet je deze over de kipmengsel. Meng alles mooi samen en zet het weer op een vuurtje om het samen op te warmen en 1 geheel te vormen.
  • Mocht de saus te dik zijn, kan je hier altijd extra melk aan toevoegen.
  • Werk het af met de fijngehakte koriander/peterselie.
  • Serveer met rijst of pasta en geniet!

You may also like

2 reacties

Jaimy 27 oktober 2019 - 17:16

Hoi!! Voor hoeveel personen is dit recept? Ziet er heerlijk uit!

Reply
Soumia 4 november 2019 - 21:04

Hi Jaimy,

Sorry voor de super late reactie! Dit is een gerecht voor 3 à 4 personen afhankelijk van de grootte van je porties! 😀

Reply

Laat een reactie achter